Cozile de cirese trateaza infectiile urinare

Duminica, 12 Iunie 2011, ora 09:30
76707 citiri
Cozile de cirese trateaza infectiile urinare

Nu aruncati cozile de cirese, daca va stiti predispus la infectii urinare si litiaza renala. Datorita continutului ridicat de potasiu si flavonoide, cozile de cirese au puternice efecte diuretice. Au, de asemenea, proprietati astringente si antidiuretice, datorita continutului bogat in taninuri, sunt depurative, antifebrile si antiinflamatoare renale.

Uscati cozile de cirese la loc intunecat si depozitati-le in pungi de hartie, intr-un loc racoros. La nevoie, se poate face decoct sau infuzie. Decoctul se prepara punand la fiert intr-o jumatate de litru de apa doua lingurite de codite uscate. Se fierb la foc mic timp de zece minute, apoi se lasa 20 de minute la infuzat. Decoctul se bea intre mese, pe parcursul zilei, in trei, patru prize, indulcit sau neindulcit, dupa preferinta.

Infuzia se prepara punand o lingurita de planta bine uscata intr-o cana de apa clocotita. Se lasa zece minute la infuzat dupa care se filtreaza si ceaiul se bea cald in caz de tuse, dureri de stomac, lumbago si boli de rinichi.

Ceaiul de cozi de cirese se bea in caz de infectii urinare si litiaza renala, pentru cresterea diurezei, ca atare sau in combinatie cu alte plante care au efect diuretic. Medicii recomanda minimum doi, trei litri de ceai pe zi, din cozi de cirese, matase de porumb, pir sau coada calului, toate acestea avand puternice efecte diuretice.

Ceaiul de cozi de cirese se recomanda si in caz de afectiuni ale aparatului cardiovascular ca insuficienta cardiaca, hipertensiune, edeme, in afectiuni metabolice precum obezitatea, guta, uremiea - prin favorizarea eliminarii urinare a acidului uric si a altor compusi azotati.

Ciresele, fructele lui Ciresar, isi merita din plin renumele de fructe ale tineretii deoarece au un continut ridicat de vitamina C si o cantitate semnificativa de bioflavonoizi, antioxidanti care au rolul de a scadea colesterolul si de a imbunatati circulatia sanguina prin dilatarea arterelor mici.

De pe urma cireselor, organismul nu are decat de castigat deoarece, datorita compozitiei lor, intaresc sistemul imunitar si intarzie imbatranirea. Ciresele contin apa, zaharuri, saruri minerale precum fosfor, calciu, magneziu si fier, provitamina A cu rol de intretinere a tesuturilor si de mentinere a acuitatii vizuale, vitamine din grupul B si fibre alimentare.

Fibrele alimentare din compozitia cireselor sunt eficiente in prevenirea aparitiei cancerului gastric sau al celui de colon. Cea mai mare cantitate de vitamine este continuta de ciresele coapte foarte bine, ajunse la maturitate. Este bine de stiut ca 100 de grame de cirese contin numai 48 de calorii.

Ciresele de vara, bine coapte sunt dulci pentru ca au mult zahar si nu se recomanda diabeticilor care pot consuma, fara probleme soiurile timpurii, mai putin dulci.

Sa avem sanatate!

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#cozi de cirese ceai, #cirese proprietati terapeutice, #cura de cirese , #ceai