Cum face ceaiul bine corpului tau

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 07:02
4988 citiri
Cum face ceaiul bine corpului tau

Ceaiul este un adevarat elixir al sanatatii, iar cercetarile recente scot in evidenta din ce in ce mai multe dintre calitatile sale exceptionale.

Antioxidantii numiti catehine au un rol important in prevenirea cancerului si a bolilor de inima, gasindu-se in cantitati mari mai ales in ceaiul verde, conform Huffington Post. Iata cum iti face bine acest lichid:

Intareste sistemul imunitar

Ceaiul verde creste numarul de celule T, care sunt foarte importante pentru sistemul imunitar, potrivit cercetatorilor de la Universitatea de stat Oregon. Efectele benefice sunt date in special de compusul numit EGCG, continut de ceaiul verde, un fel de polifenol. Ceaiul verde poate fi o modalitate eficienta de a tine sub control problemele autoimune dintr-o serie de afectiuni.

Rehidrateaza

Daca iti este sete, ceaiul este un element excelent de hidratare, desi contine cafeina. Studiile arata ca, in doze ridicate, cafeina deshidrateaza, dar acest lichid nu te pune in pericol din acest punct de vedere, datorita concentratiei mici, asa ca il poti bea fara probleme.

Scade riscul bolilor de inima

Jurnalul European de Nutritie Clinica arata faptul ca daca bei 3 sau mai multe cani de ceai in fiecare zi scade considerabil riscul instalarii bolilor coronariene, in special datorita antioxidantilor.

Si specialistii de la Universitatea din Maryland spun ca ceaiul verde si cel negru au puterea de a preveni ateroscleroza.

Poate sa micsoreze tumorile

Cercetatorii scotieni au descoperit ca folosind un compus din ceaiul verde pot sa micsoreze tumorile. Este vorba de un flavonoid numit epigalocatechin galat.

Dr. Christine Dufes, de la Institutul Strathclyde, spune ca extractul de ceai verde reduce marimea tumorilor si poate chiar sa le "topeasca" cu totul.

Potential tratament pentru cancerul de prostata

Cercetatorii de la Universitatea din Missouri spun ca ceaiul verde si aurul pot face un tandem imbatabil in lupta cu cancerul. Compusii din ceaiul verde duc nanoparticulele de aur la tumori, unde acestea actioneaza anihiland celulele canceroase.

Cercetarea publicata in jurnalul medical "Proceedings of the National Academy of Sciences" a fost facuta pe 80 de soareci de laborator, ale caror tumori au fost reduse prin aceasta modalitate.

Creste vitalitatea la persoanele cu varsta inaintata

Daca bei ceai in mod regulat, intregul organism functioneaza mai bine si este mai echilibrat. Cercetatorii au facut studii pe 14.000 de adulti cu varste de peste 65 de ani, monitorizandu-i o perioada de timp de trei ani, observand ca cei care beau mai mult ceai aveau un organism mai sanatos si mai puternic decat cei care nu aveau acest obicei.

Scade presiunea sanguina

Ceaiul scade presiunea sanguina, fiind foarte bun pentru oamenii cu hipertensiune. Participantii la un studiu au baut fie ceai negru de 3 ori pe zi, fie alta bautura cu un continut asemanator de cafeina. Rezultatele au aratat ca prima grupa avea la sfarsitul cercetarii o tensiune in limite normale, in timp ce a doua grupa avea probleme cu tensiunea.

Ajuta la scaderea in greutate

Cercetatorii spun ca, prin consumul a minimum 5 cani de ceai verde pe zi, o persoana poate scadea mai usor in greutate, vizata fiind in special grasimea abdominala, care este pur si simplu topita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ceai beneficii sanatate, #ceai sistem imunitar, #ceai presiune sanguina scazuta, #ceai verde reducere tumori, #ceai cura slabire , #ceai