De ce ar trebui sa consumi ceai verde in fiecare zi

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 08:02
16053 citiri
De ce ar trebui sa consumi ceai verde in fiecare zi
Foto: care2.com

Ceaiul verde poate inlocui cafeaua, te scapa de stres, este o bune metoda de detoxifiere si chiar poate fi ajutorul tau de nadejde in continuarea curei de slabire. Iata doar cateva motive pentru care poti incerca sa consumi cate o cana de ceai verde pe zi.

Specialistii americani au spus ca exista cel putin noua motive pentru care poti introduce fara probleme ceaiul verde pe lista lichidelor pe care le consumi zilnic, informeaza care2.com.

Este unul dintre cei mai mari inamici ai grasimii organismului. Substanta sa activa, EGCG, despre care studiile cercetatorilor au aratat ca impiedica inmultirea celulelor canceroase in plamani, intestine, ficat si piele, mai are si rolul de a accelera rata de ardere a grasimilor din organism.

Daca suferi de balonari sau pur si simplu vrei sa scapi de burta inestetica, ceaiul verde iti poate fi de ajutor. Zilnic poti consuma cate o cana, iar efectele pot fi vazute in cel mai scurt timp pentru ca, potrivit cercetatorilor americani, arderea grasimilor de pe abdomen este grabita cu 77%.

Este dieta perfecta pentru persoanele care au probleme cu glicemia. Substanta activa a ceaiului verde actioneaza asupra nivelului insulinei si astfel se normalizeaza atat indicele glicemic cat si starea de oboseala, iritabilitate si pofta de mancare excesiva resimtite de persoanele care au aceasta problema.

Studiile recente au aratat ca ceaiul verde poate fi un bun tratament complmentar pentru cancerul la plaman si la prostata. Este si un aliat de incredere pentru prevenirea ridurilor, a iritarii si deteriorarii pielii.

Ceaiul verde este de 200 de ori mai eficient asupra pielii decat vitamina E, pentru ca actioneaza asupra eliminarii radicalilor liberi, care afecteaza celulele sanatoase.

Mai mult, radicalii liberi pot influenta si aparitia altor afectiuni, precum artrita, diabetul si cancerul. O cana de ceai verde pe zi poate fi solutia utila in evitarea acestor probleme.

Poate fi consumat cu gheata sau fierbinte, iar gustul sau te va cuceri. Daca adaugi putina stevie, un indulcitor natural si cateva picaturi de lamaie, nu numai ca poate inlocui cafeaua cu succes, dar il vei consuma si a doua zi pentru gustul sau deosebit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#ceai verde cura, #ceai verde zilnic, #ceai verde slabit, #ceai verde grasimi, #ceai verde diabet , #ceai