De la cititori: Pledoarie pentru un ceai sanatos

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 17:26
1546 citiri
De la cititori: Pledoarie pentru un ceai sanatos

Se spune ca Dumnezeu a lasat bolile pe pamant ca pedeapsa pentru pacatele savarsite de oameni, dar ca tot El, in marea-I bunatate pentru oameni a lasat si leacul pentru fiecare boala, omului ramanandu-i doar sa-l caute si sa-l foloseasca la nevoie.

Leacurile babesti sau tratamentele naturiste sunt asadar, la fel de vechi ca si viata omului pe pamant si cei pasionati de aceasta ramura controversata a medicinii, cei care cred in aceste leacuri au datoria sa le faca publice si sa le transmita mai departe ca pe un bunde pret.

De-a lungul timpului, oamenii au incercat, au verificat, au experimentat pe ei o anumita planta si apoi au transmis mai departe, au lasat mostenire urmasilor retetele lor care cu timpul au fost imbunatatite ori simplificate, dupa caz.

Nu trebuie ca cineva sa-si inchipuie ca, in vchime, daca nu erau medicamente, toti oamenii erau sanatosi. Medicamentele sunt de data relativ recenta si, daca industria farmaceutica a luat asa o amploare e si din cauza noastra, a oamenilor, care ne-am indepartat de natura pentru ca ne este mai comod sa luam o pastila decat sa ne facem un ceai atunci cand nu ne simtim bine.

De curand, s-a pornit o adevarata prigoana impotriva plantelor, ba se si zvoneste ca anumite plante vor fi interzise. Nu stiu cat e adevar si cat zvon aici, dar daca e sa fie asa, atunci asta ne indreptateste sa credem ca din ce in ce mai multi oameni apeleaza la remediile naturiste si producatorii de medicamente isi vad afacerile amenintate.

Sigur ca in multitudinea de plante care impanzesc pamantul sunt si dintr-acelea care fac rau. Asta tot oamenii au descoperit mai intai pentru ca laboratoarele si cercetatorii, raportate la istoria omenirii, nu au o vechime foarte mare ba din contra.

Inainte de a incepe un tratament, orice om are datoria sa se informeze si astazi nu ducem lipsa de mijloace de informare. Pe cutiile de ceai sunt indicatii si interdictii de aceea aceste indicatii trebuie citite cu foarte mare atentie.

Insa orice planta poate deveni toxica ori isi poate pierde din proprietati daca nu e folosita cum trebuie. De regula, planta nu se fierbe. Pentru un ceai sanatos, cu efecte benefice pentru sanatate, intotdeauna se toarna apa fiarta sau clocotita peste planta. Si planta nu trebuie sa stea la infuzat mai mult de 5-8 minute.

Si altceva ce ar trebui sa stie toata lumea: ce se consuma in exces face rau, chiar si ceaiul de plante pentru ca si ceaiul de plante este un medicament si, ca la orice medicament, trebuie respectata doza zilnica. Daca va place ceaiul foarte mult, atunci beti ceai din fructe de padure care nu are restrictii.

Sa avem sanatate!

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#tratament naturist ceai, #ceaiuri naturale, #tratament ceaiuri , #ceai