Miracolul ceaiului verde

Marti, 30 Iunie 2009, ora 07:36
11181 citiri
Miracolul ceaiului verde
Foto: walax.org

"Mai bine sa ramai fara mancare trei zile decat fara ceai verde o singura zi", spune un vechi proverb chinezesc. In antichitate, ceaiul verde era considerat panaceu.

De la dureri de cap si pana la depresii, ceaiul verde este considerat si astazi un miracol al sanatatii. Folosit in China de peste 4.000 de ani si cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sanatatii, cercetatorii inca mai incearca sa demonstreze stiintific proprietatile sale curative, informeaza about.com.

Medicii recomanda in prezent ceaiul verde pentru tratarea cancerului, artritelor, colesterolului ridicat, bolilor cardiovasculare si infectiilor de orice tip.

Nutritionistii suedezi au analizat eficienta dietei cu ceai verde. Rezultatele testelor lor au aratat ca ceaiul verde este de doua ori mai eficient pentru digestie decat orice alt supliment alimentar.

In prezent, ceaiul verde este folosit si in industria cosmetica, pentru efectele sale benefice asupra pielii deteriorate si tenului cu probleme.

Secretul ceaiului verde

Contine polifenoli, care sunt antioxidanti ce previn formarea radicalilor liberi, luptand impotriva imbatranirii si degradarii celulelor.

Ceaiul verde are efectul "paradoxului francez". Desi bucataria frantuzeasca este bogata in grasimi, bolile de inima nu sunt atat de frecvente in randul populatiei precum la americani. Medicii au descoperit ca acest paradox este de fapt legat de consumul de vin rosu, o adevarata traditie la francezi. Acest vin este bogat in polifenoli, care actioneaza la nivelul celulelor deteriorate. Ceaiul verde are acelasi efect prin continutul asemanator vinului frantuzesc.

Mai mult, studiile cercetatorilor americani asupra efectelor ceaiului verde sunt verificate si de numarul scazut al chinezilor care sufera de boli de inima, chiar daca cei mai multi sunt fumatori.

Efecte adverse, mod de administrare si preparare

Singurul efect advers al ceaiului verde sunt insomniile cauzate de continutul de cofeina. Tocmai de aceea el poate inlocui cu succes cafeaua de dimineata, iar efectul pe termen lung nu este unul nociv pentru ca el contine o treime din cofeina cafelei.

Ca mod de administrare, medicii naturisti chinezi recomanda trei litri de ceai verde pe zi in cazul pacientilor care sufera de cancer. In primele stadii ale bolii, medicii recomanda patru cani zilnic de ceai verde, iar efectele sunt imediate si de lunga durata.

Studiile cercetatorilor in ceea ce priveste modul de administrare al ceaiului verde sunt diferite insa. In timp ce europenii recomanda maxim cinci cani pe zi de ceai verde, asiaticii incurajeaza consumul excesiv, pentru a avea efectele curative demonstrate.

Pentru a fi eficient, la o cana de apa se folosesc trei grame de ceai verde. In apa fiarta se lasa ceaiul timp de trei minute, acoperit. Inca alte trei minute se lasa la racit si abia dupa aceea el poate fi consumat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#ceai verde sanatate, #ceai verde efecte, #ceai verde tratament , #ceai