Multiplele feluri in care poti folosi ceaiul

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 09:10
6114 citiri
Multiplele feluri in care poti folosi ceaiul

Ceaiul este o bautura cunoscuta de toata lumea, venind in multiple varietati, gusturi, arome si avand mai multe intrebuintari. Pe langa faptul ca te incalzeste in zilele friguroase care vor fi din ce in ce mai dese, el este bun si pentru rezolvarea multor alte probleme.

Nici saculetii folositi deja nu trebuie aruncati, ei putand fi refolositi sub alte forme. Iata cate lucruri poti face, potrivit Care 2:

In casa

1. Iti poti curata covoarele presarand pe ele frunze uscate, deja folosite, de ceai verde. Lasa-le sa stea pe jos 10 minute, dupa care da cu aspiratorul. Vei vedea ca praful si diverse alte mizerii se vor lua mult mai bine.

2. Curata si covoarele vechi, delicate si pretioase, tot cu frunze de ceai verde. In acest caz, insa, pune pliculete umede pe jos.

3. Lustruieste podele de lemn, caci taninele din ceaiul negru ii vor reda culoarea si stralucirea lemnului. Astfel, este cat se poate de bine sa speli pe jos cu ceai, dar ai grija ca mopul sa nu fie prea umed, ci stors bine.

4. Lustruieste mobila, caci si lemnul din care este ea facuta va fi la fel de rasfatat de catre ceai.

5. Curata si geamurile si oglinzile cu ceai, astfel incat sa scapi imediat de amprente si altfel de murdarie care pur si simplu nu mai vrea sa se dezlipeasca.

6. Curata vasul de toaleta folosind pliculete deja folosite de ceai. Lasa-le in vas pentru cateva ore si apoi trage apa.

7. Scapa de mirosul de peste dupa ce ai mancat sau preparat acest aliment. Curata mainile cu un pliculet umed de ceai si mirosul urat va disparea imediat.

8. Cu acelasi lucru poti scapa si de mirosul neplacut din frigider. Pune cateva pliculete si lasa-le cateva ore, acestea improspatand aerul.

9. Si cutia unde pisica isi face nevoile poate fi tratata in aceeasi maniera. In acest caz, ceaiul verde uscat este cel mai indicat.

10. Ceaiul previne purecii, mai ales in cazul in care ai un animal de companie care iti aduca musafiri nepoftiti atunci cand vine de afara. Presara cateva frunzulite in zona unde doarme animalul.

11. Omoara acarienii. Foloseste un recipient cu pulverizator si aplica ceai pe covor si podea si vei scapa de aceste vietuitoare.

12. Se pare ca si atunci cand cureti semineul, daca presari frunze de ceai in cenusa, aceasta nu va mai zbura in toate partile si curatenia va fi mai usor mentinuta.

13. Poti face potpouri-uri din frunze de diverse culori, pe care sa le pui in saculeti transparenti si sa le plasezi in diferite colturi ale casei pentru improspatarea aerului.

14. La fel poti proceda si cu aerul din masina. Pune frunze de levantica si vei avea mereu o mireasma incantatoare si relaxanta in timp ce vei conduce.

Corpul tau

15. Calmeaza o arsura provocata de soare punand cateva pliculete umede si racite de ceai pe zona afectata.

16. Calmeaza si ochii obositi si iritati in aceeasi maniera, de data aceasta pliculetele fiind putin caldute.

17. Daca te tai in timp ce te barbieresti sau vrei sa scapi mai repede de un cos inflamat si dureros, foloseste tot plicuri de ceai, la fel ca in cazul tratarii basicilor, a iritatiilor aparute din cauza intrarii in contact cu iedera otravitoare sau atunci cand iti rupi o unghie din carne.

18. Iti poti face si propriul sapun, cel din comert avand adesea ca ingredient si ceaiul.

19. Atunci cand nu ai incotro si trebuie sa faci o injectie, un pliculet de ceai te va ajuta sa-ti calmezi mai repede zona respectiva.

20. Gingiile iritate, care sangereaza, pot fi calmate folosind ceai in loc de apa de gura. Alege menta, la care sa adaungi putina sare.

21. Ofera-i stralucire parului uscat limpezindu-l cu ceai. Lasa-l cateva minute sa actioneze si apoi curata la final cu apa curata. Ceaiul este bun si pentru a schimba culoarea firelor de par. Amesteca rozmarin si salvie in ceai negru si lasa sa actioneze pe par peste noapte. Repeta de cate ori consideri ca este nevoie pentru a-ti inchide culoarea naturala atat cat doresti.

22. Si pielea are de castigat, devenind mai radioasa, mai curata. In special musetelul este bun pentru acest lucru. Si acneea va fi tratata daca te vei curata cu ceai verde, dar si mirosul neplacut al picioarelor poate fi evitat daca le vei limpezi cu putin ceai. Si daca vrei sa scapi de un neg poti incerca sa aplici pe el pliculete fierbinti de ceai si sa le lasi 20 de minute.

23. Ai o respiratie mai proaspata facand gargara cu ceaiuri ce contin arome cat mai puternice.

24. Ceaiurile care contin cafeina s-au dovedit in timp a ajuta mintea sa fie mai alerta, iar medicina traditionala chinezeasca spune clar ca vei avea o memorie si stare de spirit mai buna daca pui cateva frunzulite in perna, astfel incat sa le mirosi toata noaptea.

25. Trateaza raceala. Fie ca scapi sau nu de raceala cu adevarat, macar o cana de ceai fierbinte iti va calma gatul in zilele friguroase si te va mai incalzi putin.

26. Previne ameteala: ceaiul negru previne senzatia de ameteala atunci cand te ridici brusc de pe scaun. Creste presiunea sanguina, dar previne si infarctul, blocajele renale, boala Parkinson si cancerul ovarian.

Bucatarie

27. Fragezeste carnea. Marineaz-o cu niste ceai negru si te vei bucura de o cina mai moale si usor de consumat.

28. Poti pune frunze de ceai in apa in care fierbi ouale. Le vei da un plus de savoare si chiar putina culoare.

29. Chiar si prin simplul fapt ca adaugi pliculete de ceai in cosul de gunoi vei preveni dezvoltarea unui miros urat in acel mediu.

30. Daca vei uda trandafirii si cu putin ceai, pe langa apa, ei vor inflori mai mult. La fel se intampla si cu plantele de apartament.

31. Ceaiul verde si cel negru sunt bune pentru vopsirea diverselor materiale, in special hartia, pentru a-i da acel aspect antic. Unii artisti chiar picteaza folosind ceai.

32. Se spune ca ceaiul ajuta si la protejarea si catifelarea labutelor animalelor de companie, asa ca le poti rasfata in acest fel din cand in cand.

33. Ceaiul tine la distanta si tantarii. Arzand cateva frunze de ceai vei obtine acelasi efect ca atunci cand folosesti un spray plin de chimicale.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#ceai intrebuintari, #ceai bun casa, #ceai remedii, #ceai piele, #ceai curatat mobila, #ceai beneficii , #ceai
Comentarii
Poza deniutz333
deniutz333
rank 2