Australienii au conceput lentilele de contact care pot vindeca orbirea

Joi, 28 Mai 2009, ora 11:37
3273 citiri
Australienii au conceput lentilele de contact care pot vindeca orbirea

In Australia s-au testat in premiera niste lentile de contact care ii pot ajuta pe cei cu grave probleme de vedere sa poata vedea din nou. Specialistii sunt optimisti, sperand ca aceste lentile vor putea vindeca chiar orbirea.

Tot secretul consta in recoltarea unor celule din ochii pacientilor, mai precis din cornee, celule stem care sunt apoi inglobate si lasate sa se dezvolte in lentila de contact. Faptul ca lentilele sunt invelite in propriile celule face ca acestea sa nu fie respinse de pacienti, relateaza Daily Mail.

Totul se intampla sub anestezie, pacientii intorcandu-se acasa la doar doua ore de la interventie. Sunt reduse, astfel, si costurile cu spitalizarea.

Cei trei pacienti tratati in acest mod, doi barbati si o femeie, abia daca mai vedeau din cauza problemelor corneei, aceasta fiind cea de-a patra cea mai comuna cauza a orbirii, care afecteaza 10 milioane de oameni la nivel mondial.

Bolile corneei pot fi genetice, cauzate de interventii chirurgicale, arsuri, infectii sau chimioterapie.

Potrivit echipei de la University of New South Wales, in Sydney, odata purtate aceste lentile, celulele bolnave din cornee incep sa se vindece.

"Procedura esre atat simpla, cat si ieftina", au mai declarat acestia. Practic nu exista o operatie si nu se foloseste vreun echipament special sau extrem de scump. Cat despre materia prima, aceasta este recoltata chiar de la pacient, ceea ce face procedura non-invaziva.

Procedura ar putea fi folosita si la nivelul altor organe

Specialistii vor sa testeze aceasta metoda si la nivelul retinei sau chiar oriunde la nivelul corpului.

Procedura se afla, totusi, in faza de pionierat, potrivit profesorului Loane Skene, de la University of Melbourne, care mentioneaza ca potentialele riscuri inca nu sunt cunoscute.

Cat despre cat de etica este aceasta procedura, specialistii spun ca nu e foarte diferita, ca si mod de a fi perceputa, de transplantul de piele.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#lentile contact orbire, #lentile contact vindecatoare, #lentile vindeca orbire, #lentile celule stem, #lentile vindeca cornee , #celulita
Comentarii
H
hellp me plsss .......!!!!
rank 1