Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Cacao, izvor de sanatate si de tinerete

Luni, 04 Februarie 2013, ora 09:40
13226 citiri
Cacao, izvor de sanatate si de tinerete

Arborele de cacao produce niste seminte care, dupa uscare, se macina sub forma de pulbere, materie prima pentru fabricarea ciocolatei si nu numai. Denumirea de cacao, preluata de spanioli, provine din limba azteca.

Descoperirile arheologice au constatat ca aztecii cunosteau arborele de cacao inca de pe la 1100. Din fructele de cacao fermentate, amestecate cu apa, porumb, vanilie si piper, aztecii preparau pe atunci o bautura alcoolica.

Cacao insa, nu este doar ingredientul de baza din care se produce ciocolata ci si un izvor de sanatate intotdeauna la indemana. Cacao previne bolile cardiovasculare si cancerul.

Epicatecina, un compus din cacao, de fapt, un flavonol, care se gaseste si in vinul rosu, ceaiul verde si sucul de grapefruit, toate acestea recomandate pentru prevenirea bolilor de inima si mentinerea nivelului de colesterol sub control, ajuta la marirea capacitatii de relaxare a vaselor de sange.

Antioxidantii care lupta impotriva radicalilor liberi, au calitatea de a mentine tenul tanar si stralucitor, in ciuda trecerii anilor, intarind astfel sistemul imunitar si marind rezistenta organismului de la boli usoare pana la cancer.

Studiile au concluzionat ca antioxidantii hidrosolubili imbunatatesc circulatia sanguina in creier, prevenind astfel congestiile cerebrale sau bolile mintale. In compozitia pulberii numita cacao se mai gasesc si antiinflamatori care ajuta la ameliorarea starilor de inflamatie, aparute in guta si reumatism.

Daca ciocolata amaruie, fara umplutura, are un continut de peste 60% cacao, persoanele care tin cura de slabire o pot consuma fara probleme, fiind chiar recomandata, dar nu un pachet odata.

Valoarea nutritionala a ciocolatei este, dupa cum stie oricine, foarte mare. Insa, are in compozitia ei acizi grasi Omega 3 care, la randul lor, pot preveni aparitia bolilor cardiovasculare.

Ciocolata neagra, pe langa beneficiile deja enumerate, iti ofera un plus de magneziu, fibre alimentare si arginina de care organismul are atata nevoie. S-a constatat, de asemenea, ca, dupa consumul unei cesti de cacao creste nivelul de serotonina, aparand un efect de exaltare.

Cacao are in compozitia sa si cofeina, un stimulent destul de puternic, mai ales cand produsul care o contine este consumat in exces. De aceea se recomanda consumul cu prudenta si nu seara, deoarece poate produce insomnie.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#cacao beneficii, #cacao prevenire boli , #ciocolata