Ciocolata neagra protejeaza creierul dupa atacul cerebral

Joi, 06 Mai 2010, ora 20:03
2260 citiri
Ciocolata neagra protejeaza creierul dupa atacul cerebral

Cercetatorii americani au descoperit ca un compus din ciocolata neagra are un efect protector asupra creierului dupa un atac cerebral.

La 90 de minute dupa ce au administrat cobailor o cantitate modesta de epicatehina, un compus care se gaseste in ciocolata neagra, oamenii de stiinta de la Universitatea John Hopkins au indus soarecilor un accident vascular cerebral ischemic, intrerupand fluxul de sange catre creierul acestora.

Cercetatorii au observat ca rozatoarele carora li se administrase epicatehina au suferit mai putine leziuni la nivelul creierului spre desosebire de celelalte, relateaza physorg.com.

Cercetarile ulterioare au aratat ca si administrata dupa atac, intr-o fereastra care dureaza 3,5 ore, epicatehina este eficienta. Majoritatea tratamentelor folosite in prezent sunt eficiente daca sunt administrate la maximum 2-3 ore dupa accident.

Totusi, nu se stie ce cantitate de ciocolata neagra ar trebui administrata in cazul oamenilor ce trec prin astfel de situatii, din moment ce cercetarea a fost realizata pe cobai.

O dieta bogata in cacao previne accidentele cardiovasculare

Concluziile acestui studiu pot fi argumentate si printr-o cercetare anterioara, oamenii de stiinta descoperind ca, in randul indienilor Kuna, populatie care traieste pe insulele invecinate coastei panameze, incidenta bolilor cardiovasculare era foarte mica. Totusi, cand plecau din locul natal, indienii nu mai erau protejati.

Studiindu-le genele nu au observat nimic special. Abia cand au observat obiceiul local de a consuma cu regularitate bauturi din cacao, au inteles ce ii proteja de astfel de boli: epicatehinele.

Totusi, trebuie retinut ca nu toata ciocolata este produsa la fel, epicatehinele fiind si foarte sensibile la schimbarile de lumina si temperatura. Asa ca daca pe ambalaj scrie "ciocolata neagra", nu exista nicio garantie ca ingredientul minune este prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ciocolata neagra atac cerebral, #boli cardiovasculare ciocolata, #ciocolata efect creier, #ciocolata accident cerebral, #ciocolata sanatate , #ciocolata