Semne ca ai baut prea multa cafeina

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 20:43
7998 citiri
Semne ca ai baut prea multa cafeina

Cafeina da dependenta si nu este cale lunga de la o cana de cafea care sa te trezeasca dimineata pana la a nu mai putea functiona daca nu iei cate o "doza" din ora in ora.

Iata care sunt semnele excesului de cafeina in organism, conform Prevention:

1. Dupa-amiaza simti ca ramai fara energie

Daca ti se intampla acest lucru, este foarte posibil sa fii dependent de cafeina. Daca de dimineata incepi sa te energizezi, lichidul te va tine in forma o vreme, dupa care va avea exact efectul opus, facandu-te sa te simti extrem de obosit. Limiteaza-te la o cana, dimineata.

2. Urina ta este portocalie

Daca urina este portocalie sau mai inchisa la culoare, este foarte probabil sa fii deshidratat, o cauza a acestui fapt fiind excesul de cafea. Cafeina in exces te face sa pierzi foarte mult lichid din organism, ceea ce inseamna ca mai mult de doua cani pe zi de cafea nu sunt indicate.

3. Nu poti sa dormi

Cafeinei ii ia 45 de minute sau o ora sa fie absorbita si ramane in corp cateva ore, asa ca iti poate afecta ciclul de odihna. Incearca sa nu bei cafea dupa pranz, dar ai grija si la alte lichide care contin cafeina.

4. Esti foarte nelinistit

Ai palmele transpirate, inima iti bate mai tare si nu ai stare? Este foarte posibil sa fi consumat o doza prea mare de cafeina. Aceasta exacerbeaza simptomele depresiei, ale stresului si altereaza felul in care actioneaza neurotransmitatorii.

5. Ai dureri in piept

Refluxul gastric apare atunci cand un muschi din esofag ii permite mancarii sa se intoarca pe unde a intrat, astfel incat simti o senzatie de arsura. Cafeina poate sa fie unul dintre vinovati.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#cafea exces simptome, #cafea exces probleme sanatate, #cafea multa probleme sanatate, #cafea exces semnale corp , #cofeina