Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alimente care "hranesc" colesterolul

Duminica, 15 Ianuarie 2012, ora 09:12
9431 citiri
Alimente care "hranesc" colesterolul

Fara nicio indoiala, dieta este principala modalitate prin care poti evita cresterea colesterolului. Atat timp cat alimentatia este bazata in primul rand pe legume si fructe, te afli pe drumul cel bun.

In afara de asta, insa, exista anumite alimente-minune, care scad colesterolul rau si il mentin stabil pe cel bun. Altele, in schimb, functioneaza ca o bomba cu ceas pentru corp. Iata la ce trebuie sa ai grija, conform MSN:

Produse lactate integrale

Grasimile saturate blocheaza arterele si cresc nivelul colesterolului rau, periculos, iar inghetata, smantana si alte produse lactate abunda in asa ceva. Alege acest tip de alimente, insa degresate, astfel incat sa fie mai sanatoase. Si mozzarella degresata poate sa fie foarte gustoasa.

Carne procesata

Sunca, carnatii, crenvurstii si alte produse din carne procesata reprezinta surse de colesterol, care ti se va depune pe artere si le va infunda. Gandeste-te inainte sa cumperi asa ceva si opteaza pentru versiuni light, dar tot foarte gustoase, cum ar fi carnea de curcan.

Cartofi prajiti rapid

Chiar mai rele decat grasimile saturate sunt cele trans, ajungand pana la stadiul in care aproape poti considera ca te otravesti singur daca le consumi. Principala sursa pentru ele este reprezentata de uleiurile hidrogenate, mai exact cele care sunt folosite in fast-food-uri pentru prajirea repetata a cartofilor.

Uleiuri tropicale

Uleiurile de cocos si de palmier reprezinta unele dintre cele mai grase tipuri de ulei, asa ca nu este bine sa le folosesti in mod frecvent la gatit. Utilizeaza-le pe cele care au grasimi mono si poli nesaturate, precum cel de masline ori rapita. Astfel, vei preveni bolile de inima si chiar cancerul.

Aluaturi coapte

Multi producatori de dulciuri folosesc uleiuri nesanatoase in compozitia produselor lor, asa ca trebuie sa verifici cu atentie eticheta acestora inainte sa le cumperi. Astfel vei evita grasimile trans, pe cele saturate si iti vei proteja vasele de sange.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#alimente colesterol, #mancare colesterol, #alimentatie colesterol, #hrana colesterol, #dieta colesterol , #colesterol