Cum sa previi cresterea colesterolului

Sambata, 25 August 2012, ora 18:00
11190 citiri
Cum sa previi cresterea colesterolului

Nivelul mare de colesterol poate face adevarate ravagii in organism, asa ca trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a evita acest lucru.

Astfel, vei tine departe bolile cardiovasculare, diabetul si alte probleme grave de sanatate, conform ThirdAge.

Mananca ce trebuie

Consuma alimente care ajuta la mentinerea unui colesterol echilibrat, precum soia, in special tofu, fructe, legume, peste bogat in omega 3 (somon, sardine, macrou, hering, halibut), seminte de in, terci de ovaz.

- Pestele ajuta si la scaderea nivelului trigliceridelor, un tip de grasime care poate sa imbolnaveasca inima la o varsta frageda.

- Incearca sa consumi intre 5 si 9 portii de fructe si legume pe zi, acestea avand antioxidanti puternici, care ajuta inima. In niciun caz nu te feri de linte si fasole. Chiar si taratele pot fi folosite la pregatirea mancarurilor intr-un mod creativ.

- Daca iti este pofta de o gustare, alege intotdeauna nucile, semintele ori migdalele, acestea continand grasimi mononesaturate care iti ajuta inima.

- Alimentele precum cartofii, painea alba, zaharul, pastele, sunt adevarate bombe cu ceas pentru organism. Pentru a suplini necesitatea de carbohidrati a organismului, mai bine consuma orez brun si floricele. In plus, evita orice contine grasimi hidrogenate, respectiv margarina, prajiturile semi-preparate, chipsurile.

Fa miscare

Activitatea fizica se rasfrange asupra colesterolului. Facand sport, rata metabolismului creste, incepi sa pierzi kilograme si creste nivelul colesterolului "bun", care previne formarea placii pe artere.

Fara sport, muschii se molesesc, fapt ce va duce la o proasta functionare a inimii si a plamanilor. In plus, articulatiile vor intepeni si vor fi mai sensibile la durere. Fa macar 20 de minute de miscare in ritm alert pe zi, de 5 ori pe saptamana.

O verificare a nivelului colesterolului se impune, dupa 40 de ani, macar o data pe an.

Relaxeaza-te

Oboseala, mania, stresul, pot sa creasca nivelul de adrenalina, la fel si pe cel al colesterolului. Incearca sa inveti tehnici de relaxare, precum meditatia sau respiratia, sa vizualizezi imagini pozitive si sa-ti focalizezi atentia asupra unei persoane iubite sau chiar a unui animal.

Afla adevarul despre colesterol

Sunt multe lucruri care nu se stiu despre colesterol. Oamenii cred ca este bine sa nu-l ai deloc, dar, de fapt, corpul uman are nevoie de o anumita cantitate pentru a ramane sanatos. In special colesterolul "bun" nu trebuie sa lipseasca, cel HDL. Trebuie micsorat nivelul celui "rau", LDL, care vine din grasimi saturate si care produce depozite periculoase pe artere.

Vinul rosu

Vinul rosu are o multime de avantaje asupra corpului, in afara aromei sale deosebite. El contine flavonoizi cu proprietati antiinflamatorii, care se gasesc si in strugurii rosii si ciocolata neagra.

Bea "verde"

Ceaiul verde este unul dintre cele mai bune si indicate lichide pe care le poti consuma. Intr-un studiu efectuat de cercetatorii din Brazilia s-a aratat ca persoanele care luau capsule de extract de ceai verde inregistrau o reducere a colesterolului rau de 4,5%.

In afara de asta, incearca sa renunti la fumat, caci acesta influenteaza negativ sanatatea si creeaza depuneri nesanatoase de placa pe artere, crescand si colesterolul.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#scadere colesterol sfaturi, #prevenire crestere colesterol, #colesterol echilibrat alimente, #colesterol bun stil viata, #alimentatie colesterol , #colesterol