Gustari care scad valoarea colesterolului

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 18:02
7816 citiri
Gustari care scad valoarea colesterolului

Vestea buna, sau rea, depinde din ce punct de vedere privesti lucrurile, este ca acest colesterol rau (LDL) este sensibil la dieta, desi mai putin sensibil decat trigliceridele sau colesterolul bun (HDL). Din fericire, aceleasi alimente care scad nivelul colesterolului rau cresc valoarea celui bun.

Asa ca, in loc sa iti potolesti poftele cu chipsuri si gogosi, ia in considerare gustari mai sanatoase, care te ajuta sa-ti atingi tinta. Iar, conform everydayhealth.com, una dintre optiuni o reprezinta nucile si semintele.

Indiferent ca este vorba despre semintele de dovleac, de susan, de floarea-soarelui sau chiar de migdale, toate coboara valoarea colesterolului rau. Este usor, insa, sa exagerezi, de aceea trebuie sa retii ca sunt foarte bogate din punct de vedere caloric, asa ca nu ar trebui sa consumi mai mult de 30 de grame pe zi, mai ales daca incerci sa reduci si din greutate.

Merele Cercetarile au aratat ca doua mere pe zi reduc, de asemenea, colesterolul rau, prevenind depunerile de pe artere. Ce trebuie sa stii e faptul ca antioxidantii de care ai nevoie se afla in coaja marului, asa ca nu o indeparta.

Taratele de ovazImportanta sursa de fibre solubile in apa, ovazul este de multa vreme privit ca un component al alimentatiei ce scade colesterolul. Fibrele solubile din taratele de ovaz ajuta la blocarea absorbtiei colesterolului in organism. In plus, un studiu realizat in Boston a aratat ca taratele de ovaz previn si depunerile de pe peretii arterelor.

Grepfrut Studiile au aratat ca fitochimicalele din grepfrutul roz si rosu lupta cu colesterolul rau, insa trebuie sa stii ca aceasta gustare nu este pentru oricine. Acest fruct poate interactiona cu anumite medicamente, inclusiv statinele.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#alimente colesterol, #scadere colesterol, #coborare colesterol, #colesterol rau, #reglare colesterol dieta , #colesterol