A venit vara - cum alegi crema de protectie solara?

Marti, 01 Iunie 2010, ora 12:16
2637 citiri
A venit vara - cum alegi crema de protectie solara?
Foto: Emourmag

Vara e perioada perfecta pentru o vacanta binemeritata pe plaja, in sunetul linistitor al valurilor marii. Este insa si momentul sa te gandesti ce fel de produse alegi pentru protectia solara.

Razele ultraviolete ne pot cauza mari probleme: riduri, imbatranire prematura si cancer de piele. Insa, avand in vedere ca piata e plina de produse care confera protectie solara, uneori e greu sa stii ce sa alegi.

Foarte putini clienti citesc eticheta cremei de protectie solara- poate si de teama ca se vor lovi de un limbaj de neinteles, care sugereaza cumva ca produsul este plin de chimicale ale caror efecte nu le stiu prea bine.

In urma cu un an, o organizatie pentru protectia mediului a aratat ca, in urma unei analize, s-a constatat ca peste 1.000 de produse de pe piata din SUA nu sunt la fel de eficiente precum sustin producatorii si contin ingrediente controversate.

Majoritatea contineau benzofenona 3 sau difenil cetona, despre care Centrul pentru Preventia Bolilor avertizeaza ca poate cauza probleme la ficat, rinichi si organele sexuale.

O regula extrem de importanta este sa te protejezi de razele ultraviolet expunandu-te cat mai putin la substante chimice. Specialistii MSN recomanda in primul rand sa evitam spray-urile care protejeaza de razele UV, pentru ca astfel substantele pot fi inhalate.

In plus, trebuie evitate produsele care contin diverse parfumuri sau arome, pentru ca acestea pot provoca alergii sau astm. Sub notiunea de "aroma" sau "parfum" care se afla pe eticheta se pot ascunde mii de substante chimice periculoase.

In plus, "supa de chimicale" care ni se serveste zilnic prin intermediul sapunului, samponului, detergentilor si a altor produse de ingrijire personala e de ajuns: nu mai e nevoie ca si crema de protectie solara sa ne puna probleme.

Unele produse de protectie solara utilizeaza nanoparticule cu oxid de zinc si dioxid de titan, care nu intervin in activitatea hormonala, insa nu toti oamenii de stiinta sunt complet convinsi ca sunt sigure.

Academia Americana a Dermatologilor recomanda ca intotdeauna sa alegeti un produs cu grad de protectie de cel putin 15 (15 SPF - Solar Protection Factor) si sa evitati expunerea la soare intre 10.00 si 16.00.

In genere, daca vezi ca soarele este puternic, e bine sa stai la umbra.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#crema protectie solara, #protectie solara, #SPF, #produse protectie solara , #cosmetice