Afla cat de benefica este aloe vera

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 10:29
26158 citiri
Afla cat de benefica este aloe vera
Foto: keetsa.com

Aloe vera era cunoscuta in urma cu 6000 de ani in Egipt drept "planta nemuririi" si s-a folosit ca ofranda la funerariile faraonilor.

Proprietatile sale curative au transformat-o intr-un adevarat remediu universal. In prezent, "elixirul sanatatii" are diverse intrebuintari.

Accelereaza metabolismul, regleaza activitatea stomacala si are proprietati de detoxifiere. Prin efectul sau antiseptic, aloe vera se foloseste in prezent atat in industria cosmetica cat si in medicina naturista, informeaza howstuffworks.com.

Asigura echilibrul general al organismului si intareste sistemul imunitar. Frunzele sunt folosite in toate tratamentele naturiste pentru ca sunt bogate in nutrienti, minerale, aminoacizi si vitamine.

In mod natural, aloe vera creste in zona mediteraneeana a Africii. Exista 250 de specii, diferite doar prin dimensiuni. Ca mod de ingrijire, aloe vera poate fi asemanata cactusului.

Are nevoie de lumina solara puternica, deci trebuie asezata la o fereastra bine luminata. Trecerea de la temperaturile ridicate la cele scazute va fi facuta treptat.

Frigul este principalul sau inamic si tocmai de aceea va trebui obisnuita cu temperaturile scazute. Poate fi udata o data la doua sau chiar trei saptamani, atunci cand pamantul din ghiveci este foarte uscat.

In timpul iernii, aloe vera nu are nevoie de multa apa, deci nu va impacientati daca a trecut o luna si planta nu a fost hranita, acesta este ritmul ei normal de viata.

Aloe vera, ca medicament

Afectiunile stomacului si intestinelor sunt tratate cu succes cu extrasul din frunze de aloe vera. Studiile cercetatorilor americani au aratat ca tratamentul natural cu aloe diminueaza in proportie de 85% infectiile stomacale si ulcerul.

In cazul gastritelor, un pahar cu apa amestecat cu trei lingurite de suc de aloe vera se consuma de trei ori pe zi, pentru un efect calmant.

In cazul alergiilor, aloe vera se administreaza pe stomacul gol, cate sase lingurite pe zi, trei dimineata si trei seara. Doza se micsoreaza in fiecare saptamana, dupa inregistrarea primelor imbunatatiri, pana la oprirea tratamentului.

Acelasi mod de administrare este eficient si in tratarea astmului. Sucul de aloe vera se consuma cu 30 de minute inainte de masa, iar tratamenul dureaza cel putin trei saptamani.

In cazul ranilor deschise, arsurilor sau eczemelor, frunza de aloe vera se aplica direct pe zona afectata, dupa o igienizare prealabila. In conditii de prim ajutor, rana se va mentine umeda, cu sucul de la aloe vera, pentru o perioada indelungata.

In cazul arsurilor, poate fi folosit gelul, care se aplica direct pe zona afectata, dupa care se aplica pansamentul. Intern, aloe vera se consuma pe stomacul gol, dimineata, doua lingurite zilnic. Anemiile sunt tratate si ele in acest fel, iar efectul este cel de crestere a apetitului.

In igiena orala, extractele din aloe vera se folosesc atat pentru igienizare cat si pentru masaj gingival, prin periaj.

Pentru afectiunile ginecologice, aloe vera se administreaza sub forma de capsule. Trateaza cu succes candidozele, cistitele si micozele, dupa sfatul si supravegherea medicala.

Sub forma de picaturi, aloe vera este eficienta in tratarea afectiunilor oculare. Trei picaturi pe zi din extractul de aloe ajuta la vindecarea conjunctivitei, cataractei sau urciorului.

Intrebuintari cosmetice

Gelul din extract de aloe vera protejeaza pielea impotriva expunerilor solare masive. Calmeaza pielea iritata si o hraneste, dar nu ofera protectie solara. Tocmai de aceea, vara, gelul se foloseste impreuna cu o crema pentru protectie solara.

Parul uscat si deteriorat poate fi tratat prin masca cu aloe, in care s-a stors o lamaie. Se maseaza scalpul timp de 10 minute cu amestecul astfel obtinut, dupa care parul se spala cu samponul obisnuit. Procedeul se repeta de trei ori pe saptamana.

Extractul de aloe vera este un tonic perfect pentru tenul cu probleme. Stimuleaza circulatia sangelui si revogoreaza pielea iritata. Crema din extract de aloe vera se foloseste si pentru maini si corp. Sucul dintr-o frunza de aloe vera indeparteaza negii dupa doar cateva aplicari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#aloe vera sanatate, #aloe vera cosmetica, #aloe vera intretinere , #cosmetice