Masti faciale de fructe pentru toate tipurile de ten

Marti, 28 Iulie 2009, ora 07:38
19967 citiri
Masti faciale de fructe pentru toate tipurile de ten
Foto: powerhealths.com

Mastile faciale curata in profunzime tenul si sunt nelipsite din trusa cosmetica a unei femei. Dar de ce sa alegi produse scumpe si uneori ineficiente cand iti poti prepara acasa propria masca faciala din fructele si legumele proaspete din gradina.

Fructele de sezon sunt cele mai bune ingrediente pentru masca ta cosmetica. Sunt bogate in antioxidanti si vitamina E in mod special, care are rolul de a hrani pielea si a o lasa curata si stralucitoare, informeaza greenherbalremedies.com.

Daca tratamentele costisitoare nu ofera rezulatele asteptate, incerca fructele de sezon, atat in alimentatie cat si in asigurarea frumusetii. Mastile cosmetice obtinute din pulpa lor se aplica pe fata, decolteu si urechi.

De asemenea, ouale, mierea sau taratele pot fi si ele folosite la prepararea mastilor faciale pentru orice tip de ten, deci nu trebuie sa lipseasca din casa.

Tenul gras

Lunile de vara sunt cele mai dificile pentru femeile care au tenul gras. Excesul de sebum, caldura si praful pot degrada foarte mult aspectul pielii, iar aceasta va fi imbacsita si murdara.

Taie o portocala in jumatate si curata fata cu ea seara, inainte de culcare. Mai mult, in loc de obisnuita apa rece cu care te speli pe fata, foloseste sucul de la mai multe lamai, cu efect tonic asupra pielii.

Castravetele are aceleasi proprietati, deci nu ezita sa cureti un castravete de coaja si sa stergi toate impuritatile de pe fata de fiecare data cand simti ca tenul tau trebuie sa respire.

Bate doua oua, peste care adauga o lingurita de ulei de masline si tarate. Vei obtine o masca abraviza, care iti va lasa tenul curat si neted.

Poti prepara o alta masca in casa, dar cu lapte si oxid de magneziu. Dupa ce le-ai amestecat, aplica pe fata, urechi si decolteu si las-o sa actioneze timp de 30 de minute. Laptele va hrani fata, iar magneziul va reda fermitatea pielii.

Mai mult, excesul de sebum va fi absorbit in profunzime, iar daca repeti procedeul de doua ori pe saptamana, dupa doar trei saptamani rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Tenul uscat

Pentru femeile care au tenul uscat, capsunile si mierea sunt cele mai potrivite ingrediente pentru masca faciala. Aplica pasta obtinuta pe zona sensibila si las-o sa actioneze timp de 30 de minute.

Indeparteaza cu apa calduta si dupa doar o saptamana de utilizare vei observa primele imbunatatiri. Inlocuieste capsunile cu perele, avocado, caise sau struguri. Nu folosi pentru mastile tale faciale lamaile si portocalele daca ai tenul uscat.

Daca tenul tau este excesiv de uscat, in prima saptamana poti doar sa cureti putin fata cu pulpa fructelor, iar in a doua saptamana adauga putina miere pentru a obtine un amestec eficient pentru tipul tau de ten.

Tenul normal

Scoate samburele de la o piersica si adauga in interior putina miere si un praf de tarate. Asteapta cateva minute pentru ca si piersica sa isi lase sucul propriu, aplica amestecul pe zona sensibila si asteapta 15 de minute pentru a actiona eficient.

In lunile de iarna, mastile faciale trebuie lasate sa actioneze mai mult, pentru ca porii sa fie deschisi. Masca din mere si salvie este eficienta impotriva ridurilor, principala problema a femeilor cu tenul normal.

Masca de fata obtinuta din papaya indeparteaza celulele moarte de la nivelul pielii. Amestecata cu aloe, masca trebuie lasata sa actioneze 30 de minute pentru a fi eficienta. Repeta procedeul de doua ori pe saptamana si vei avea un ten mai frumos, tanar si curatat in profunzime.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#masca fata naturala, #masca fata fructe , #cosmetice