3 modalitati de a-ti limpezi creierul

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 17:15
9268 citiri
3 modalitati de a-ti limpezi creierul

Primavara toata lumea face curat in casa, dar o idee si mai buna ar fi sa iti faci ordine in ganduri, ceea ce se ve rasrfange si asupra elului in care arati, ajutandu-te sa pari mai tanara si mai radianta.

Potrivit Huffington Post, activitatea cerebrala influenteaza aspectul fizic, astfel incat expresiile faciale se schimba in functie de starea mentala. Avand o minte limpede vei beneficia si de acea stralucire exterioara care te va scoate in evidenta in orice imprejurare. Iata cateva moduri in care iti poti revigora creierul primavara aceasta:

Bucura-te de fructele si legumele primaverii

Du-te in piata si nu trece pe langa fructele si legumele acestei perioade a anului. Studiile arata ca o dieta bogata in asemenea alimente iti imbunatateste memoria. Incearca fructe in toate culorile, altfel incat creierul tau sa beneficieze de toti fitonutrientii posibili. Acesti compusi dau culoarea specifica merelor, portocalelor, ardeilor rosii si altor fructe si legume si te vor ajuta sa gandesti mai limpede.

Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, salata verde sau varza, sunt un adevarat izvor de tinerete pentru organism. Un studiu pe termen lung realizat la Harvard a urmarit 13.000 femei si a constatat ca cele care consumau de-a lungul vietii mai multe verdeturi isi intinereau memoria si performantele creierului cu 2 ani fata de celelalte persoane.

Fa miscare

Acum vremea s-a incalzit, asa ca te poti duce prin parc sa alergi sau la o simpla plimbare, ceea ce iti va pune sangele in miscare, paloarea capatata de-a lungul iernii va disparea si razele moderate ale soarelui iti vor da o portie benefica de vitamina D. Aceasta intinereste pielea, facand-o mai fina.

Activitatea fizica ce mareste ritmul cardiac duce la nasterea unor celule cerebrale noi, ceea ce va face ca legaturile dintre neuroni sa fie mai puternice. Studiile arata ca aerobicul chiar creste marimea creierului.

In plus, miscarea este cel mai bun mod de a creste increderea in sine. Exercitiile fizice regulate functioneaza la fel de bine ca antidepresivele administrate pentru depresii usoare.

Nu este nevoie sa alegi exercitii foarte grele, ci trebuie doar ca ritmul inimii sa iti creasca. Gaseste un prieten care sa fie atras de acelasi lucru, astfel ca timpul sa treaca mai repede si mai placut. Si cum primavara romantismul pluteste in aer, un nou iubit iti va face cu siguranta inima sa bata mai tare.

Fa-ti somnul de frumusete

Primavara ziua devine mai lunga si vei tinde sa dormi mai putin. Expunerea la lumina, fie ca este naturala sau artificiala, impiedica organismul sa elibereze melatonina(hormonul somnului), care este foarte cunoscuta pentru efectele ei antioxidante si de infrumusetare.

Redu la minim pe timpul serii expunerea la lumina albastra a ecranelor televizoarelor si computerelor, cu cel putin o ora inainte de a merge la culcare. Iar la ferestre foloseste draperii groase, astfel incat razele soarelui sa nu te trezeasca dimineata mai devreme decat ti-ai dori. Cu cat mai intunecat va fi dormitorul, cu atat creierul se va odihni mai bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#creier, #minte sanatoasa, #aerobic creier, #imbunatatire memorie, #miscare creier , #creier