Alimente care garantat imbunatatesc memoria

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 07:00
14232 citiri
Alimente care garantat imbunatatesc memoria

Oricat de incredibil ar parea, exista cu adevarat cateva alimente-minune, care iti vor imbunatati memoria si te vor face sa te concentrezi mai bine in situatii-limita. Poate ca nu vor avea efecte imediate, dar cu timpul vei observa cu siguranta o schimbare benefica.

In plus, vei primi o multime de vitamine esentiale, fiind si mancaruri slabe, cu putine calorii, care vor incuraja scaderea in greutate. Iata ce este bine sa consumi, potrivit Symptom Find:

Afinele

Afinele sunt cunoscute dintotdeauna ca fiind foarte sanatoase pentru organism, dar mai ales pentru creier. Studiile arata ca fitochimicalele numite antocianine sunt continute din plin de aceste fructe, ele avand proprietati de imbunanatire a memoriei. Antocianinele pot remedia unele probleme cauzate de varsta inaintata, iar faptul ca fructul are un indice glicemic scazut face ca acesta sa fie potrivit si pentru persoanele care trebuie sa aiba grija la nivelul zaharului din sange.

Merele

Zicala conform careia un mar pe zi tine medicul departe este cat se poate de adevarata, caci aceste fructe contin un antioxidant numit quercitina, despre care numeroase studii au aratat ca reduce riscul aparitiei Alzheimer-ului. La fel ca afinele, si merele contin antocianina, care este buna si pentru piele.

Somonul

Somonul este bogat in acizi grasi omega 3, acestia aducand numeroase beneficii sanatatii. Unul dintre cele mai importante este faptul ca ajuta la buna functionare a creierului, scad riscul inflamatiilor si previn problemele de memorie.

Spanacul

Spanacul este o alta vegetala care previne slabirea memoriei odata cu inaintarea in varsta, fiind foarte bogat in acid folic, un nutrient care inlatura pericolul aparitiei bolii Alzheimer.

Ceapa rosie

Ceapa rosie are quercitina si antocianina, reprezentand un amestec ideal pentru o buna putere de memorare. Ajuta la pastrarea acesteia in buna forma cat mai tarziu in viata, indiferent de tipul cepei. Totusi, cea rosie are cele mai multe elemente benefice.

Nucile si semintele

Acestea reprezinta o sursa ideala de vitamina E, care este un antioxidant puternic, ce conserva creierul si nu il lasa sa imbatraneasca. Pe langa nuci, pot fi consumate si migdale, seminte de floarea-soarelui, alune de padure si alte seminte, toate continand vitamina E.

Carne slaba de vita

Carnea de vita contine mult fier si este buna pentru sanatatea organismului, mai ales pentru creier. Studiile arata o conexiune clara intre deficienta de fier si pierderea memoriei. In plus, carenta de fier poate provoca anemie, de unde rezulta stari de ameteala si lipsa puterii de concentrare.

Struguri

Strugurii inchisi la culoare, precum cei rosii, negri sau mov, sunt bogati in quercitina si antocianina, avand si multe fitochimicale. Vinul rosu este si el sanatos, continand aceleasi elemente, asa ca un pahar pe zi iti va imbunatati activitatea cerebrala.

Rozmarinul

Mancand sau chiar doar simtind mirosul rozmarinului vei resimti imediat efectele sale benefice. Te ajuta sa iti creasca fluxul sanguin catre creier, marind cantitatea de oxigen. Compusii sai actioneaza si asupra unui transmitator cerebral care are grija de sistemul nervos central. Acetilcolina scazuta este asociata cu afectarea memoriei, asa ca rozmarinul te scapa de aceasta problema.

Cafeina

Din ce in ce mai multe studii arata faptul ca aceasta substanta este buna pentru creier, oferind mai multe avantaje decat dezavantaje, mai ales in cadrul persoanelor de varsta medie.

In afara de aceste alimente pe care este bine sa le consumi cat mai des cu putinta, iti poti proteja memoria si prin eliminarea alcoolului, indulcitorilor artificiali, a mancarii cu un continut prea ridicat de zahar sau cea cu exces de grasime.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#memorie alimente, #alimente bune memorie, #alimente imbunatatire memorie, #alimente creier, #prevenire imbatranire creier , #creier