Ziare.com

Condimentul minune care ajuta la "repararea" creierului

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 08:15

   

Condimentul minune care ajuta la "repararea" creierului
Un ingredient prezent in curry aduce beneficii importante sanatatii cerebrale, putand fi de ajutor inclusiv in boala Alzheimer, potrivit unui studiu recent.

Un compus din turmeric, ingredient aflat in curry, poate imbunatati capacitatea creierului de a se "autorepara", informeaza BBC citand un studiu aparut in publicatia "Stem Cell Research and Therapy".

Oamenii de stiinta de la Institutul de Neurostiinte si Medicina din Julich, Germania, au analizat efectele turmeronului, un compus din turmeric. In cadrul studiului, ei au administrat turmeron unor cobai, dupa care le-a scanat creierul.

S-a observat ca anumite parti din creier, mai exact cele implicate in cresterea celulelor nervoase, prezentau o activitate mai intensa. Specialistii spun ca acest compus favorizeaza dezvoltarea celulelor cerebrale.

De asemenea, cercetatorii au introdus mai multe probe de celule stem neuronale provenite de la rozatoare in diferite concentratii de extract de turmeron. Aceste celule au capacitatea de a se transforma in orice tip de celule cerebrale, iar specialistii cred ca au un rol important si in "repararea" creierului dupa o boala sau un traumatism.

Cu cat extractul de turmeron era mai concentrat, cu atat s-a accentuat dezvoltarea celulelor nervoase. S-a observat si ca celulele neuronale care au fost introduse in turmeric se pot specializa mai repede in anumite tipuri de celule ale creierului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7893 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor