Cum iti stimulezi creierul sa functioneze mai bine la serviciu

Luni, 11 Iulie 2011, ora 12:30
6070 citiri
Cum iti stimulezi creierul sa functioneze mai bine la serviciu
Foto: kennyanderica

Preocuparea pentru ce pot face oamenii ca sa-si pastreze agerimea mintii si sa lucreze cat mai eficient dand cat mai mult randament la serviciu este din ce in ce mai mare. Si, desi cercetarile legate de sanatatea creierului sunt inca limitate, exista studii care arata ca memoria poate fi imbunatatita.

Iar eforturile pentru a avea un creier sanatos pot ajuta la eficientizarea muncii de la serviciu si pot, de asemenea, sa reduca riscul de pierderi serioase de memorie.

Conform Huffington Post, exercitiile pentru sanatatea creierului nu trebuie sa fie complexe, costisitoare sau sa rapeasca mult timp. De fapt, pot fi facute lucruri simple in acest sens, chiar la birou.

Iata cateva cai usoare care te pot ajuta sa lucrezi mai eficient la serviciu.

1. Fa ordine pe birou

Persoanele care sunt organizate au o memorie mai buna decat cele care isi tin lucrurile din jurul lor in dezordine. Petrece cateva minute zilnic curatand biroul de lucrurile care nu iti sunt necesare si asezandu-le pe cele de care ai nevoie in asa fel incat sa le gasesti mai usor. Incearca sa descoperi cea mai buna modalitate de aranjare a obiectelor de pe birou.

2. Ia o pauza pentru yoga

Yoga este exercitiul perfect pentru sanatatea creierului: sprijina antrenamentele aerobice, oferind forta si rezistenta, antreneaza capacitatea de concentrare si este o resursa excelenta pentru mentinerea unui echilibru emotional. Ia o pauza de cinci minute zilnic, pentru a face yoga (desi multe persoane sunt reticente, considerand acest ansamblu de exercitii ca fiind unul prea exotic, bazele acestuia sunt destul de usor de invatat si de aplicat).

3. Mazgaleste

Multe persoane deseneaza ceva in joaca uneori, inclusiv Bill Gates si fostul presedinte american Bill Clinton. Mai multe cercetari arata ca mazgalitul ajuta oamenii sa isi mentina atentia si sa isi aminteasca mai bine anumite lucruri.

Un studiu dat publicitatii recent a aratat ca subiectii care au mazgalit au avut rezultate cu 29% mai bune decat cei care nu au desenat in joaca la un test de memorie care era legat de un material pe care ambele grupuri de subiecti il invatau simultan.

4. Socializeaza

Tot studiile au relevat faptul ca cei care socializeaza mai des au si un risc mai scazut de a suferi pierderi de memorie. O cercetare recent realizata la Harvard a demonstrat ca persoanele cu un nivel scazut de interactiune sociala erau mai expuse riscului de a avea probleme de memorie dupa sase ani comparativ cu cele care nu socializau atat.

Ia o pauza de cinci minute cand esti la serviciu si vorbeste cu o ruda sau o persoana apropiata. Iti va face bine si sufleteste si mintal.

5. Joaca ceva intr-un timp limitat

Oamenii isi pot mentine abilitatile intelectuale intr-o forma buna, pentru a lucra cat mai performant si eficient, daca le "antreneaza" adecvat. Iar una dintre cele mai bune solutii pentru a pastra agerimea mintii este sa te implici in jocuri care au limita de timp.

Acestea te determina sa te concentrezi, sa gandesti repede si sa fii agil in abordare. Implica-te intr-un astfel de joc cateva minute (5-10 sau cate iti poti permite in timpul pauzei de pranz, daca ai).

6. Poarta ceasul de la mana invers

Aceasta metoda pare amuzanta la prima vedere, copilareasca si simpla, dar reprezinta un mod eficient de a-ti stimula creierul. Incearca macar o data sa porti ceasul invers pentru a vedea cat de provocatoare este aceasta strategie.

7. Fa exercitii aerobice

Exercitiile aerobice reprezinta unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru creier deoarece imbunatatesc randamentul zilnic si reduc riscul pe termen lung de dementa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#performante creier, #stimulare creier, #sanatate creier, #randament serviciu , #creier
Comentarii