Ziare.com

Scanarea creierului, folosita in procesele in care sunt acuzati copii

de Diana Robu
Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 21:13

   

Scanarea creierului, folosita in procesele in care sunt acuzati copii
O scanare a creierului, care indica gradul de maturitate a unei persoane, ar putea fi folosita pentru a se decide cand un copil trebuie judecat pentru o crima.

O astfel de procedura poate arata cat de matur este cineva in cinci minute, datorita diferentei dintre structura creierului unui copil si cel al unui adult, potrivit Daily Mail .

In viitorul apropiat, spun specialistii, avocatii ar putea folosi aceste scanari pentru a demonstra faptul ca un criminal pe care-l apara nu era suficient de matur si nu intelegea cu adevarat consecintele faptelor sale.

"Rezultatele acestui studiu sunt revelatoare", a declarat liderul echipei de cercetatori, Jay Giedd, de la Institutul National de Sanatate Mintala din Marlyand, SUA.

Programul de scanare este capabil sa detecteze, cu o probabilitate de 92%, daca un creier apartine unui copil ori unui adult.

Maturitatea unei persoane este direct corelata cu comportamentul acesteia. De asemenea, alte elemente, precum genetica, mediul in care traiesc sau chiar dieta pot influenta gradul de maturitate al unei persoane, precizeaza cercetatorii.

Pe de alta parte, criticii sustin ca, de la zece ani, copiii au capacitatea de a discerne intre bine si rau.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1040 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor