Sfaturi pentru a avea un creier sanatos

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 23:14
7401 citiri
Sfaturi pentru a avea un creier sanatos
Foto: jeffhurtblog.com

Daca va simtiti stresat, extenuat si fara energie intr-o lume tot mai rapida, exista solutii pentru a va mentine sanatatea creierului, un organ foarte important al corpului nostru.

Creierul nu este un aparat. Este un organ care se innoieste permanent si ale carui secrete le cunoastem prea putin, dupa cum se mentioneaza intr-un articol al Huffington Post.

Trebuie sa stim mai intai cum functioneaza creierul uman. Putem vedea cum ne cresc unghiile, cum ne creste parul, insa cum ramane cu creierul? In timpul somnului, el se regenereaza.

Odihna este foarte importanta pentru ca activitatea noastra cerebrala sa fie la parametri optimi. Unii spun ca nu au timp de odihna, insa altii simt nevoia unei deconectari pentru a se reface.

Iata cateva sfaturi simple care va vor ajuta in aceasta privinta:

- Faceti 20-30 de minute de miscare in fiecare zi. Astfel, se vor dezvolta noi celule cerebrale.

- Odinhiti-va bine, caci, astfel, veti evita si problemele de inima, atacul cerebral si infectiile. Ca si mancarea, odihna este necesara pentru ca oamenii sa poata supravietui.

- Iesiti in natura. Astfel de plimbari ne imbunatatesc starea generala, cresc imunitatea si cantitatea de vitamina D din organism. Iesind in natura, creierul va capta unele informatii in mod inconstient si veti putea lua decizii mai bune.

- Dezvoltati-va creativitatea. Puteti adauga idei si experiente noi la cele pe care le aveti. Puteti citi carti pentru copii sau chiar sa incercati noi feluri de mancare, de exemplu, unele din Asia.

- Folositi-va ceasul biologic. Pentru creier este important daca ne trezim la o ora necorespunzatoare. Memoria pe termen scurt este activa dimineata, iar cea pe termen lung - seara. Multi oameni sunt creativi dimineata.

- Atentie la concentrare. Trebuie sa faceti un singur lucru la un moment dat si sa nu va incarcati cu multe activitati simultan. In caz contrar, veti avea o stare neplacuta si nu veti mai fi creativi. Faceti pauze, deoarece, altfel, veti face greseli.

- Importanta sexului. O buna metoda de a avea mai multe celule cerebrale este sa faceti sex. De castigat vor avea, de asemenea, inima si vasele de sange si veti dobandi o stare mai buna.

Vitamina care poate încetini procesul de îmbătrânire. Rezultatele unui nou studiu
Vitamina care poate încetini procesul de îmbătrânire. Rezultatele unui nou studiu
Oamenii de știință manifestă din ce în ce mai mult interes pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Una dintre soluții - consumul de vitamina D - este destul de accesibilă la preț...
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
#creier, #inima, #sex, #sanatate, #vitamina D , #creier