Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Te misti incet? Iata ce risti!

Duminica, 02 Februarie 2014, ora 08:46
5933 citiri
Te misti incet? Iata ce risti!
Foto: Le Figaro

Persoanele care au un timp de reactie mai lent sau variabil au o probabilitate mai mare de a muri de tineri, se arata intr-o cercetare recenta.

Oamenii caracterizati prin lentoarea vitezei de reactie au motive de ingrijorare, informeaza Le Figaro. Un studiu aparut in publicatia PlosOne, realizat de cercetatorii de la Colegiul Universitar din Londra si de cei de la Universitatea din Edinburgh, arata ca timpul de reactie poate fi un indicator al sperantei de viata.

In cadrul experimentului la care au participat 5.134 de adulti cu varsta cuprinsa intre 20 si 59 de ani, voluntarii au fost supusi unui test de reactie simplu. Mai exact, li s-a cerut sa apese pe un buton in timp ce pe ecranul unui calculator aparea o imagine.

Potrivit specialistilor, acest test este un bun indicator al capacitatilor cognitive ale unui individ. Si, spre deosebire de exercitiile mai complexe, in cadrul carora se cere sa se faca o alegere, acest test simplu nu ii "penalizeaza" pe indecisi sau pe cei needucati.

Participantii au fost testati de 50 de ori, fara a beneficia in prealabil de vreun antrenament. Apoi, participantii la studiu au fost monitorizati 15 ani, timp in care 378 dintre ei murisera. Concluzia specialistilor: cei care au avut timpii de reactie mai lenti la inceputul studiului, la fel ca si cei la care acest timp a fost variabil de la un test la altul, au fost cei care au avut cele mai mari riscuri de a muri de tineri.

Aceste riscuri au fost evaluate la 25% in cazul lentilor si la 36% la cei cu viteza de reactie variabila, indiferent de varsta, sex sau etnie. Care este explicatie pentru aceasta asociere? Timpul de reactie lent sau variabil ar reflecta un sistem nervos central care se deterioreaza in acelasi timp cu restul corpului, explica oamenii de stiinta.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#reactie miscare durata viata, #studiu capacitate reactie murit , #creier