Trucuri pentru a-ti inviora mintea imediat

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 18:15
6959 citiri
Trucuri pentru a-ti inviora mintea imediat

Ti s-a intamplat vreodata sa-ti zboare mintea fara tinta exact cand ar trebui sa fii concentrat 100%? Sa nu auzi exact ce te interesa intr-o sedinta importanta din acelasi motiv?

Atunci cand vrei sa scapi de aceasta stare de visare cu ochii deschisi, care te acapareaza exact in cel mai nepotrivit moment, poti sa apelezi la anumite trucuri, potrivit Prevention. Iata cum sa procedezi:

La locul de munca

In cadrul unui studiu realizat la Universitatea din North Carolina, 124 de persoane au fost monitorizate, observandu-se ca acestea si-au lasat mintea sa umble aiurea, in mod inconstient, in jur de 30% din timp, chiar si atunci cand desfasurau activitati foarte importante. Probabil nici tu nu faci exceptie. Ce e de facut?

- Organizeaza-te: fa-ti ordine si in ganduri, dar si pe birou, in calculator si pretutindeni in jurul tau. Scapa de mail-uri necitite si orice ar putea sa te opreasca din lucru. Chiar si pozele cu apropiatii ar putea sa-ti faca mintea sa fuga, caci te pot duce cu gandul la diverse evenimente.

- Participa: daca ti se intampla sa visezi cu ochii deschisi in timpul unei sedinte, incearca sa fii cat mai activ cu putinta. Poate ca oferi mai multa energie astfel, dar macar vei ramane concentrat si conectat la subiectul care este discutat.

- Schimba decorul: daca nu mai poti sa te concentrezi deloc, oricat ti-ai impune acest lucru, iesi putin din spatiul de lucru, astfel incat creierul sa asocieze biroul numai cu munca, nu si cu pauzele ori visarea. Daca nu iei tu pauze regulate, asa cum ar trebui, creierul o va face in locul tau, atunci cand doreste el.

In masina

Oamenii au tendinta sa se disocieze putin de activitatile care incep sa fie automate. Acest lucru poate duce la situatii periculoase, mai ales in timp ce conduci. Cum poti proceda ca sa eviti asta:

- pune ceva colorat pe volan: daca ti se intampla adesea in drumul spre casa sa te gandesti la tot felul de lucruri care ti s-au intamplat sau ce ai de facut in seara respectiva, lipeste-ti pe volan ceva colorat, care sa iti atraga atentia din cand in cand catre punctul de maxima importanta din acel moment.

- daca esti obosit la volan, poti sa joci un joc pe care adesea il intalnesti la copii, acela de a urmari placutele de inmatriculare ale masinilor si a te gandi din ce judet fac parte. Asta te tine concentrat, iar gandul nu risca sa fuga.

Atunci cand citesti

Ai inceput sa citesti o carte si nu poti sa treci peste primele paragrafe? Parca de cate ori le-ai reciti, tot nu le poti pricepe?

- ia o pauza: ia cate o pauza din cand in cand si gandeste-te la ce ai citit pana atunci. Digera bine informatiile!

- din cand in cand, daca ti se pare ca nu ai inteles ce ai citit, intoarce-te putin si asimileaza mai bine informatia. Poate ca ti se va parea ciudat la inceput si o risipa de energie, dar vei intelege perfect ceea ce citesti.

Daca ai o problema personala

Atunci cand te confrunti cu o problema personala, iti este foarte greu sa te concentrezi la alte lucruri. Insa adesea esti obligat sa mergi mai departe, neavand timp sa te gandesti la rezolvarea problemei sau pur si simplu "sa-ti lingi ranile". Ce poti sa faci?

- nu tine problema in tine: daca nu vrei sa o povestesti cuiva, in pauza de cafea, scrie gandurile care te macina intr-un carnetel. Iti vei limpezi mintea astfel si chiar daca pe moment te vei consuma, macar te vei elibera (chiar daca doar partial) te tristete si ganduri negative.

- Mediteaza: aceasta este o modalitate excelenta de a scapa de stres sau gandurile care te macina, dupa cum spune Amishi Jda, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania. Acesta a condus studii in care a analizat psihicul unor persoane inainte si dupa 30 de minute de meditatie, in care subiectii se concentrau pe respirat si eliminarea tuturor gandurilor din minte. A fost masurata inclusiv puterea de concentrare ulterioara, dovedindu-se superioara.

Cu siguranta ai o pauza de masa, pe care o poti folosi pentru a-ti goli mintea. Daca nu, fa asta acasa si vei vedea inclusiv a doua zi, la munca, rezultatele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#trucuri putere concentrare, #trucuri crestere putere concentrare, #trucuri imbunatatire memorie, #trucuri atentie sporita, #dificultati concentrare solutii , #creier