Ziare.com

Vezi in ce fel contraceptivele afecteaza memoria

de Alex Duma
Luni, 12 Septembrie 2011, ora 15:41

   

Vezi in ce fel contraceptivele afecteaza memoria
Femeile care iau pilule contraceptive retin cu totul altfel informatiile comparativ cu celelalte, arata un studiu recent.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din California, ele isi amintesc cu totul alte aspecte legate de un incident, comparativ cu cele care nu iau contraceptive, relateaza Daily Mail. Ele isi amintesc mai putine detalii, insa retin perfect impactul emotional pe care o situatie a avut-o asupra lor.

Pilula reduce cantitatea de estrogen din organism, la fel si pe cea de progesteron, pentru a preintampina o eventuala sarcina. Insa aceste chimicale se afla in stransa legatura cu abilitatea femeii de a-si aminti evenimentele din punct de vedere logic, explica Larry Cahill, coordonatorul studiului.

Chiar daca nu altereaza memoria, pilula face ca memoria sa functioneze altfel. Concluzia a reiesit in urma unui studiu in cadrul caruia voluntarele au fost rugate sa-si aminteasca un episod traumatic. S-a observat ca femeile care nu luau contraceptive si-au amintit mai multe amanunte legate de felul in care s-au derulat lucrurile. "E o schimbare in tipul de informatii care sunt retinute, nu un deficit", a explicat unul dintre cercetatorii implicati in studiu.

Se preconizeaza ca circa 100 de milioane de femei folosesc pilula la nivel mondial. Asa se poate explica si de ce barbatii isi amintesc lucrurile diferit de femei, se mai mentioneaza intr-un raport publicat de Neurobiology of Learning and Memory journal.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1089 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor