6 reguli pentru o slabire rapida

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 17:58
11274 citiri
6 reguli pentru o slabire rapida

A te lipsi de mancare nu inseamna neaparat ca vei si slabi. Organismul are nevoie de indeajuns de mult combustibil pentru exercitiile fizice (indispensabile unei cure de slabire reusite), iar acest combustibil il reprezinta mancarea. Tocmai de aceea trebuie sa ai mare grija la alimentatie in aceasta perioada.

Dieta tipica a vremurilor moderne abunda in carbohidrati simpli sau rafinati, cum ar fi faina, orezul, pastele, aluaturile, pateurile, sucurile si alimentele sau bauturile dulci. Acesti carbohidrati, carora le lipseste fibra continuta de carbohidratii complecsi (cereale integrale, fructe si legume), sunt metabolizati foarte rapid.

Asa ca energia pe care o primesti imediat va scadea la cote alarmante si foarte repede, lipsind organismul de energia de care are nevoie pe parcursul zilei si pentru exercitiile fizice.

Daca si restul alimentelor sunt metabolizate la fel de repede, vei suferi de foame si te vei infige cu siguranta in gustari mai des si cu mai multe calorii. Pentru ca toate astea sa nu se intample, Prevention iti spune care sunt cele 6 componente ale unei cure de slabire de succes.

1. Fibra

Mananca macar 20 de grame de fibra pe zi, care sa provina din cereale integrale, fructe si legume. Fibra te ajuta sa te simti satula mai mult timp, ceea ce este esential daca incerci sa slabesti.

Un studiu realizat in 2009 de Young University College of Health and Human Performance a aratat ca femeile care mananca mai multa fibra sunt mai putin predispuse sa ia in greutate si sa depuna grasime. Fiecare gram de fibra consumat te fereste sa depui 226 de grame.

2. Calciu si Vitamina D

Ideal este sa consumi trei portii de alimente care contin calciu si Vitamina D pe zi. Faptul ca, de obicei, ambele vitamine se gasesc in aceleasi alimente, cum ar fi lactatele, este un avantaj.

Calciul si Vitamina D lucreaza impreuna in organism, in primul rand pentru sanatatea oaselor. Insa cele mai recente studii au aratat ca afecteaza si capacitatea organismului de a pierde in greutate.

O cercetare a Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health a aratat ca voluntarii care au consumat trei portii de lactate pe zi, restul dietei fiind una de asemeni sanatoasa, au pierdut in greutate, mai ales in zona abdomenului, comparativ cu cei care consumau prea putine lactate sau deloc.

Mai mult de atat, Vitamina D joaca si de una singura un rol important in pastrarea greutatii. De aceea, un supliment nu va face rau, mai ales ca te va proteja de boli de inima, pierderi de memorie si chiar dureri cronice. Iar odata cu trecerea anilor, nevoia de Vitamina D creste. Expertii recomanda un supliment zilnic de 1.000 IU de Vitamina D.

Cat despre calciu, femeile si barbatii cu varsta cuprinsa intre 19 si 50 de ani ar trebui sa-si ia din alimentatie macar 1.000 de miligrame, in timp ce aceia care depasesc aceasta varsta au nevoie de 1.200 de miligrame.

3. Grasimi bune

Aici intra acizii grasi mononesaturati si omega 3, care se gasesc in ulei, nuci, avocado, anumite tipuri de peste, si chiar ciocolata. Un studiu recent publicat in jurnalul Appetite a aratat ca aceste tipuri de grasimi, pe langa faptul ca sunt benefice inimii, te ajuta sa te simti satula mai multa vreme, dupa masa.

Voluntarii care avusesera parte de 1.300 de miligrame de acizi grasi omega 3, indiferent daca din alimentatie sau suplimente, au fost mult mai satui dupa masa si la doua ore dupa aceasta, comparativ cu cei care primisera doar 260 de miligrame de acizi grasi omega 3.

O alta cercetare, realizata in Australia, s-a canalizat in mod special pe efectul nucilor, o buna sursa de grasimi mononesaturate. Voluntarii au urmat o dieta sanatosa, saraca in grasimi, cu sau fara nuci.

Fiecare grup a consumat alimente cu acelasi numar de calorii si a pierdut aproximativ acelasi numar de kilograme in 6 luni. Insa dupa aceasta perioada de timp, cei care mancau nuci au continuat sa piarda in greutate si din grasimi, in timp ce situatia a stagnat in celalalt grup, chiar daca urma aceeasi dieta, cu exceptia nucilor.

4. Proteine

Zilnic trebuie sa existe si trei portii de proteine, cum ar fi cele care provin din peste, pui, curcan, porc si carne de vita. In afara faptului ca este un nutrient esential, proteina da o senzatie de satietate de durata.

Un studiu realizat anul trecut a aratat ca subiectii care avusesera parte de un mic dejun cu multe proteine au fost mai satui de-a lungul zilei, mancand mai putin la pranz (si cu mai putine calorii) decat cei care avusesera parte de o masa de dimineata saraca in proteine.

5. Apa

Studiile realizate la Stanford Prevention Research Center arata ca cel putin 4 pahare de apa pe zi duc la pirderea a 2,2 kilograme in decurs de un an.

In plus, n-ar trebui sa pierzi din vedere ca acele calorii care provin din bauturi nu-ti dau senzatia de satietate rezultata dupa acelasi numar de calorii, dar in forma solida. Asa ca in loc sa bei un capuccino, mai bine mananca ceva si bea apa dupa. Setea-ti va fi potolita, iar senzatia de satietate va dura mai mult timp.

Mai multe bauturi inseamna si o senzatie de foame crescuta si, prin urmare, mai multe calorii ingurgitate de-a lungul zilei.

6. Ceai verde

Incearca sa consumi zilnic 3 cesti de ceai verde, deoarece catehinele, antioxidantii care se gasesc din belsug in ceaiul verde, te ajuta sa slabesti, mai ales in zona abdomenului.

Daca optezi pentru ceaiul fara cafeina, trebuie sa stii ca in procesul de eliminare a cafeinei se pierde si o parte din continutul de antioxidanti, ceea ce inseamna ca va mai trebui sa suplimentezi cu o ceasca sau doua.

Un studiu al USDA (Human Nutrition Research Center on Aging at Tufts University) a aratat ca voluntarii care au baut zilnic cate 3 cesti de ceai verde au pierdut de oua ori mai mult in greutate decat cei care au mancat la fel, dar nu au baut ceai. Iar kilogramele pierdute au fost mai ales din zona abdomenului.

Daca iti plac citricele, cu atat mai bine. Sucul de lamaie, portocale, grepfrut, adaugat in ceaiul verde, vine cu un surplus de catehine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cura slabire, #dieta sanatoase, #alimentatie sanatoasa , #cura slabire