Cura cu suc de lamaie

Marti, 15 Iulie 2008, ora 12:26
26897 citiri
Cura cu suc de lamaie

Lamaia are doua mari proprietati: este un agent antibacterian si contine mutla vitamina C, sucul unui fruct asigurand 50% din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Mai contine, printre altele, potasiu (137 mg la 100 g), vitamine din complexul B, fosfor, calciu, fier.

Continutul sau nutritiv (90% apa, 1,36% proteine , 27 calorii) o recomanda pentru tratarea obezitatii. De asemenea, lamaia ajuta la intarirea sistemului imunitar. In timpul in care este digerata, lamaia produce carbonat de potasiu, care actioneaza pentru prevenirea hiperaciditatii gastrice; lamaia nu este un aliment acid, cum indeobste se crede, ci unul bazic.

Cei mai importanti factori care duc la aparitia celulitei sunt retentia de apa, circulatia sangvina deficitara, dezechilibrele hormonale, excesul de greutate si, nu in ultimul rind, acumularea de toxine si de reziduuri in fibrele de colagen si de elastina ale pielii. Aceste acumulari nu duc doar la aparitia celulitei si la dereglarea organismului, ci favorizeaza aparitia unor boli. Mai mult, ele determina imbatranirea corpului si chiar ingrasarea subita. Iata de ce este necesar sa acordam o mare importanta procedurilor de detoxifiere a corpului, aceasta insemnand, de fapt, o purificare celulara. Cura pe baza de suc de lamaie este de ajutor in lupta cu celulita.

O asemenea cura dureaza 16 zile.

Se incepe prin a bea sucul unei lamai, dimineata, a doua zi - sucul de la doua lamai, crescand cantitatea pana in a saptea zi, cand se bea sucul a sapte lamai. Sucul nu se bea concentrat, ci se dilueaza cu apa plata sau cu ceaiuri de plante. Dupa cele sapte zile, se face o pauza de doua zile, iar apoi cura continua in sens descrescator, incepand cu sucul de la sapte lamai si terminand cu sucul unei singure lamai. Trebuie spus ca vitamina C din lamaie ajuta la eliminarea celulitei pentru ca grabeste arderea grasimilor si este un puternic antioxidant.

Atentie, cura pe baza de suc de lamaie este contraindicata persoanelor care sufera de gastrite si ulcer.

Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere: te scapă de kilogramele în plus și de depresie
Dieta cu drojdie de bere este lipsita de riscuri și chiar indicată pentru sănătate! Dieta cu drojdie funcționează pe același principiu când o folosești pentru aluaturi: își mărește...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#dieta, #cura de slabire, #lamaie , #cura slabire