Numere care te ajuta sa slabesti

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 09:34
4820 citiri
Numere care te ajuta sa slabesti

Nu-ti propunem nicio cura de slabire, nicio dieta obositoare, ci cateva numere pe care sa le ai in vedere pentru ca prezenta ta (fizica) sa fie una armonioasa.

Tine cont de ele si, inevitabil, vei avea o alimentatie sanatoasa, te sfatuieste femeia.ro.

100 - Reprezinta numarul de calorii la care ar trebui sa renunti zilnic pentru a slabi 10 kilograme pe an. 100 de calorii nu e mult! Ar insemna cam 25 de jeleuri sau doua fursecuri de ciocolata. O alta varianta ar fi sa renunti la maioneza sau sa cumperi numai lapte degresat.

1 - Ar trebui sa mananci o felie de pizza pe saptamana pentru a reduce riscul aparitiei cancerului. Consumatorii de pizza reduc cu 34% aparitia cancerului faringian si cu 59% pe cea a cancerului esofagian. Dar nu vorbim despre pizza care abunda in carne, ci despre cea traditional italieneasca. Pentru a fi sigura ca vei savura cel mai bun sortiment, comanda o pizza cu blat subtire, cu mai mult sos de rosii si mai putina branza. Specialistii cred ca secretul consta in combinatia de rosii si grasimi sanatoase din uleiul de masline.

3 - Numarul de portii de fructe sau legume pe care ar trebui sa le consumi intr-o zi. Fructele uscate sau salatele de fructe sunt, de asemenea, acceptate. Consumand zilnic cate trei portii de legume sau fructe reduci riscul aparitiei problemelor cardiace si a cancerului. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca mai si slabesti.

3,5 - O dieta aproape total lipsita de carne poate adauga sperantei tale de viata trei ani si jumatate. E drept ca ar trebui sa fii consecventa acestui stil de viata cel putin 20 de ani pentru a obtine un asemenea bonus. Daca te inhami la alimentatia vegetariana pe termen lung, asigura-ti suficiente proteine si fier din alte surse: legume, tofu si paine integrala.

2 - Doua sunt simptomele imediate ale alergiilor alimentare: mancarimea buzelor si respiratia ingreunata

3 - Adica trei mese pe zi (si nu una singura!) e bine sa mananci pentru a reduce cu 70% riscul afectiunilor cardiace. Te protejezi astfel de imbolnavirea inimii - la ora actuala, "ucigasul" numarul unu in randul femeilor.

46 - Femeile care mananca mari cantitati de carne rosie, dulciuri, paste fainoase si grasimi sunt cu 46% mai dispuse sa dezvolte cancer de colon fata de cele care au redus drastic aceste alimente. Pe ce sa dam vina? Pe substantele cancerigene (cum ar fi nitratii din carnurile prelucrate industrial) si cresterea secretiei de insulina din cauza pastelor si zaharului. Compune-ti asadar un meniu sanatos, bazat pe carne de peste si de pasare, cereale integrale, legume si fructe.

140 - Merele cele mai dulci sunt... foarte dulci! 140 g de mar contin o cantitate de zahar echivalenta cu 4 lingurite. Din acest motiv, medicii si mai ales stomatologii nu mai recomanda merele drept fructele ideale pentru gustarile dintre mese. Cultivatorii de mere se intrec in a selecta soiurile cele mai cautate - adica cele mai dulci, ai ghicit!

Mai mult: sucurile de fructe, ce pana mai deunazi pareau alternativa sanatoasa, au picat in dizgratie tot datorita continutului bogat in zahar, provocator de carii dentare.

Insa nu trebuie sa repudiezi merele definitiv; ele raman un desert favorit din pricina puzderiei de vitamine si suplimente nutritive. Ar trebui sa mananci cam 8 mere pe zi, timp de cinci luni, penstru ca aparitia cariilor sa fie certa! Intelepciunea consta in moderatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
5 fructe bogate în zahăr, de evitat în curele de slăbire
Fructele au un conținut bogat de vitamine și minerale, însă unele dintre ele au și o cantitate importantă de zahăr. De aceea, este mai bine să nu exagerezi cu consumul acestora, căci pot...
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Un nutriționist a detaliat o serie de schimbări simple de stil de viață care vor ajuta pe oricine să piardă în greutate, fără să elimine mâncărurile preferate sau să urmeze o dietă...
#dieta, #numere, #calorii, #zahar, #Mere, #carne rosie, #dulciuri, #sucuri , #cura slabire