Alimente care iti cresc buna dispozitie

Duminica, 21 Martie 2010, ora 07:12
7195 citiri
Alimente care iti cresc buna dispozitie

Daca starea ta de spirit nu este chiar grozava, un produs alimentar iti poate da o mana de ajutor sa te inveseleasca. Fie ca este vorba despre anxietate, depresie sau doar iritabilitate, alimentele pot face uneori minuni.

Daca vrei sa iti imbunatatesti starea de spirit, atunci consuma cateva din alimentele recomandate de Regimes Maigrir:

1. Ouale. Consumand proteine iti va creste nivelul de vigilenta si de energie. Pentru a va asigura aportul de proteine, manancati un ou fiert. Acesta va va oferi, de asemenea, o doza de vitamina D care creste cantitatea de serotonina din creier si duce la o stare de spirit mai buna.

2. Cerealele integrale. Carbohidratii declanseaza eliberarea de insulina in sange, care relaxeaza si calmeaza tensiunile. Glucidele complexe cum ar fi cele din cerealele integrale sunt arse in mod regulat astfel incat sa va puteti pastra buna dispozitie mai mult timp.

3. Spanacul. Lipsa de acid folic reduce nivelul de serotonina din creier, care poate provoca depresie. Mancati spanac pentru a obtine 50% din aportul recomandat pe zi de acid folic. Ca un "bonus", spanacul contine magneziu, un mineral care are efecte relaxante si tranchilizante si va ajuta sa fiti vesel.

4.Somon. Un deficit de seleniu poate cauza anxietate si iritabilitate. O portie de somon va va oferi aproximativ 75% din nevoia zilnica de seleniu. Somonul este, de asemenea, incarcat cu acizi grasi esentiali, Omega-3, care joaca un rol important in functia creierului si alunga depresia.

5. Ciocolata. Motivul pentru care oamenii iubesc ciocolata nu tine de compozitia acesteia. Gustul dulce de ciocolata stimuleaza centrul bunei dispozitii a creierului. Manancati ciocolata, de preferinta neagra, pentru a fi mereu veseli si bine dispusi.

6. Homarul. Este unul dintre alimentele care imbunatateste starea de spirit, deoarece contine triptofan. Dar homarul este o delicatesa, ceea ce inseamna ca nu este nici foarte ieftin. Nu va faceti griji! Exista si alte produse alimentare la preturi accesibile care contin triptofan: semintele de floarea-soarelui, albusul de ou, branza de vaci, ananas, tofu, spanac, banane, boabe de soia, file de pui, carnea de curcan.

7. Fructele de padure. Afinele, murele, zmeura, toate sunt bogate in fibre, ceea ce inseamna ca sunt o sursa importanta pentru o stare de spirit excelenta.

8. Fructe care au coaja lemnoasa. Migdalele sau nucile sunt surse importante de vitamina B6, care ajuta organismul sa transforme triptofanul in serotonina. Atunci cand mancati alimente bogate in triptofan, trebuie sa va ganditi, de asemenea, sa consumati alimente bogate in vitamina B (cum ar fi migdale, nuci, fistic). Alimentele bogate in vitamina B ar putea elima starea de anxietate, depresie, stres.

9. Citrice Vitamina C gasita in citrice este esentiala pentru a alunga stresul, asa ca este bine sa manancati portocale, grepfrut, kiwi, etc. In plus fata de citrice, puteti adauga in alimentatie broccoli si ardei verde, care contin si vitamina C.

10. Bananele Daca sunteti suparat, puteti sa va schimbati starea de spirit prin consumul de alimente bogate in potasiu, un electrolit care ajuta la o tensiune arteriala mai mica. Acelasi efect il au si fasolea, porumbul si cartofii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente buna dispozitie, #alimente stare de spirit , #depresie