Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum combatem depresiile adolescentilor

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 08:28
2490 citiri
Cum combatem depresiile adolescentilor
Foto: Inmagine.com

Terapia cognitiv-comportamentala reprezinta combinarea psihoterapiei cognitive, care consta in educarea psihologica pacientului, cu cea comportamentala, care analizeaza influenta comportamentului dobandit asupra vietii pacientului.

Acest tip de psihoterapie se foloseste pentru combaterea depresiei la adolescenti si este eficienta inclusiv in cazul copiilor care nu au sprijinul familiei in depasirea acestor probleme, informeaza US Health News.

Depresia afecteaza doua milioane de tineri anual, numai in Statele Unite. Multi dintre adolescentii depresivi cred ca sinuciderea este solutia problemelor lor.

Psihoterapeutii americani au realizat un studiu in acest sens pornind de la sedintele de terapie aplicate unui grup de 316 adolescenti depresivi. Timp de opt saptamani, ei au desfasurat sedinte de terapie cognitiv-comportamentala cu acest grup.

"Terapia prin vorbe", asa cum mai este denumita metoda cognitiv-comportamentala de tratare a depresiei, a fost eficienta pentru mai mult de jumatate dintre cei care au participat la experiment.

Psihoterapeutii au reusit sa-i determine pe tineri sa-si schimbe modul de a lua o decizie, de a raspunde la o situatie neplacuta sau de a incerca sa-si depaseasca singuri problemele.

Parintii copiilor care au participat la sedintele psihoterapeutilor au suferit si ei depresii, iar rezultatele testelor sunt cu atat mai incurajatoare.

"Multi psihologi aplica tehnica traditionala de terapie. Pe fond, toate pornesc de la increderea in propria persoana, dar, terapia cognitiv comportamentala lucreaza direct la gasirea solutiilor pentru depasirea starii", a spus psihologul Mary Alvord.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#terapie cognitiv comportamentala, #depresie terapie psiholog , #depresie