Cum poti trece peste depresia de vara

Duminica, 14 Iunie 2009, ora 11:15
4016 citiri
Cum poti trece peste depresia de vara

A venit vara si ar trebui sa va simtiti relaxat si sa aveti chef de distractie. Sa traiti fiecare vibratie, sa va bucurati de fiecare raza de soare. Insa simtiti ca ceva este in neregula, sunteti trist si ingandurat?

Asta inseamna ca suferiti de asa numita depresie de vara, scrie Web.md.

Sub ce forma se manifesta ea?

1. Tristetea de vara. Ati auzit probabil despre tulburarea afectiva sezoniera sau tristetea, care afecteaza de la 4% la 6% din populatie. Simptomele specifice depresiei de vara includ adesea pierderea poftei de mancare, probleme cu somnul, scadere in greutate si anxietate.

2. Perturbarea programului. Daca aveti copii care au vacanta de la scoala, veti fi in situatia in care trebuie sa le tineti toata ziua ocupata. Iar acest lucru ar putea ajunge sa va sufoce si sa va enerveze la maxim.

3. Problemele vizand corpul. Pentru ca temperaturile cresc veti renunta la hainele groase si va veti imbraca sumar si lejer. Acest lucru ar putea insa sa va faca sa nu va simtiti bine in pielea voastra, sa nu puteti sa va ascundeti micile neajunsuri corporale.

4. Problemele financiare. Vara ar putea sa fie costisitoare. V-ati dori sa mergeti in vacanta, sa va distrati, insa banii pot constitui o problema.

5. Caldura. Va sufocati pana si noaptea in pat din cauza caldurii si poate ca nu va permiteti sa cumparati aer conditionat. Gatitul in bucatarie este o adevarata aventura din care nu stiti cum sa supravietuiti.

Astfel vara devine o problema peste care chiar nu stiti cum sa treceti. Daca ai macar unul dintre aceste simptome trebuie sa iei atitudine. Nu poti lasa o simpla atmosfera de afara sa-ti stirce intraga dispozitie.

Iata ce poti face:

1. Cere ajutorul celor dragi. Roaga-ti partenerul sa te insoteasca la o plimbare in parc, sa luati aer curat atunci cand cel din dormitorul conjugal va sufoca.

2. Planifica-ti din timp vacanta. Fa mici economii lunar astfel incat atunci cand ajuti sa vrei sa mergi in vacanta sa ai suma necesara.

3. Nu fi suparat pe tine. Nu esti tu vinovat ca a venit vara. Este o rotatie normala a anotimpurilor si in fond asa se caracterizeaza vara: caldura, caldura si iar caldura.

4. Incearca sa dormi. De fiecare data cand ai putin timp odihneste-te, stai putin in pat si relaxeaza-te. Caldura te poate solicita si fizic si psihic mai mult decat de obicei.

5. Incepe o dieta si fa fitness. Daca nu te simti bine cu felul in care arati, vara ai cele mai mult posibilitati sa tii o cura de slabire. Exista numeroase fructe si legume care pot sta la baza alimentatiei tale. In plus poti merge la plimbare sau la alergat oricand.

Daca vei pune in practica toate aceste sfaturi vei vedea ca este mult mai usor decat pare sa treceti peste depresia de vara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#depresie vara, #probleme vara, #cladura vara, #neajunsuri vara , #depresie