Declansatori ai depresiei si cum sa ii combati

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 15:46
5105 citiri
Declansatori ai depresiei si cum sa ii combati
Foto: measateacher

Depresia afecteaza din ce in ce mai multi oameni si mare parte din ei nici nu sunt constientid e asta. Pentru a sti ce trebuie sa faci in astfel de cazuri trebuie, in primul rand, sa fii constient de factorii declansatori.

Exista multe imprejurari sau intamplari in viata care pot declansa un episod depresiv. Iata cateva exemple:

Pierderea slujbei si datoriile pot duce la o mare sensibilitate si daca nu esti sigur pe ceea ce trebuie sa faci poti ajunge chiar la conflicte in cadrul familiei. Afectati sunt cei mai in varsta, pentru ca isi gasesc mai greu de lucru, si cei care sunt specializati in domenii in care nu sunt disponibile multe joburi, conform Care 2.

Pentru a evita depresia din aceasta cauza trebuie sa interactionezi mai mult cu oameni aflati in aceeasi situatie. Socializeaza cu rudele si prietenii. Daca vei sta in casa singur te vei gandi numai la faptul ca nu ai o sursa de venit si vei inrautati situatia.

Problemele sexuale pot fi un alt factor al acestei boli. Profesorul Beverly Whipple de la Universitatea Rutgers si autor al volumului "Stiinta Orgasmului" sustine ca depresia si problemele sexuale sunt legate pentru ca oamenii care sufera de respectiva boala iau medicamente ce pot afecta libidoul, facand pacientul sa ajunga cat mai greu la orgasm.

Aceste afectiuni apar pe masura ce se inainteaza in varsta, insa barbatii pot simti totul mult mai acut, pentru ca atunci cand ei isi pierd libidoul sau au probleme erectile le este afectat si respectul de sine.

Cel mai simplu mod este sa se apeleze la un medic. Nu este usor sa discuti despre viata sexuala, insa este esential sa ii expui medicului sau terapeutului toate detaliile pentru a nu ajunge la divort. Daca ii permiti rusinii sa te impiedice sa vorbesti deschis, deja te lasi invins de depresie.

S-a mutat copilul de acasa? Cum faci fata situatiei

Sindromul parasirii casei parintesti. Un parinte sufera ingrozitor atunci cand copilul i se muta de acasa. Dintr-o data trebuie sa isi schimbe intregul program. O viata intreaga se pregateste pentru momentul in care copilul sau va merge la facultate, insa atunci cand se acest lucru se intampla traieste un adevarat soc.

Vulnerabile in aceste cazuri sunt femeile, probabil ca sunt mai apropiate de copiii lor. Si barbatii sunt afectati, insa nu lasa sa se vada la fel de mult precum partenerele lor. Ceva mai greu este pentru parintii singuri sau cei divortati.

Ce trebuie sa faci? Pregateste-te din timp. Incepe sa faci ceva de unul singur inca din ultimul an de liceu al copilului. Poti sa mergi in excursii, dar si simplu fapt ca iti faci un abonament la o revista noua te poate ajuta.

Ce plante devin aliatele tale in lupta cu depresia

Multi cred ca alcoolul ii va ajuta sa treaca peste o problema, insa in realitate situatia este cu totul diferita. Atunci cand te opresti la un bar pentru a ciocni un pahar cu prietenii tinzi sa crezi ca o sa te relaxe. De fapt, alcoolul actioneaza ca un sedativ asupra sistemului nervos central, facandu-l mai sensibil la depresie.

Numeroase studii au demonstrat ca depresivii care consuma alcool sunt predispusi la sinucidere.

Daca nu poti renunta la alcool, cere ajutor de specialitate. Singur vei reusi mai greu sa scapi de viciu.

Oamenii bolnavi sau cei divortati sunt tinte clare pentru aceasta boala comuna. Important este ca cei din jur sa fie atenti la nevoile celor in cauza si sa ii sustina. Ajutorul unui psiholog este recomandat de foarte multe ori.

De ce isi ascund oamenii depresia

Multe femei isi doresc sa ramana insarcinatate si cand realizeaza ca sunt infertile traiesc o adevarata drama. Cel mai des sunt afectate cele trecute de 30 de ani, iar cel mai important in cazul lor este ca partenerii sa le fie alaturi, fizic si moral.

Si dupa ce trec de varsta de 50 de ani si ajung la menopauza, in viata femeilor urmeaza o alta perioada in care sunt foarte vulnerabile la depresie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#depresie boala factori, #depresie combatere, #vindecare depresie , #depresie