Ziare.com

Depresia barbatilor determina probleme si in cazul copiilor

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 18:30

   

Depresia barbatilor determina probleme si in cazul copiilor
In cazul in care un barbat este afectat de depresie, acest lucru ii afecteaza negativ pe copiii sai. Ei pot avea probleme de comportament si dezvolta, la randul lor, afectiuni emotionale.

In SUA, cifrele sunt ingrijoratoare. Unul din zece adulti este afectat de depresie, scrie ABC News. Majoritatea studiilor efectuate pena acum s-au concentrat asupra femeilor care au copii si sufera de depresie.

Un studiu aparut in revista "Pediatrics" arata ca tatii isi influenteaza negativ copiii atunci cand au aceasta afectiune. Urmasii lor au probleme emotionale si au tendinta de a se izola. In cadrul studiului au fost analizati nu mai putin de 22.000 de copii cu varsta intre 5 si 17 ani si parintii acestora.

Copiii, afectati direct de problemele parintilor

Concluzia este ca 11% dintre copiii ai caror tati au simptome de depresie au si ei probleme emotionale sau de comportament. Copiii ai caror parinti nu au probleme cu depresia formeaza doar 6% din totalul celor care au probleme emotionale.

"Cred ca tatii sunt subestimati in privinta influentei asupra familiilor si copiilor lor", spune doctorul Michael Weitzman, autorul studiului. Daca mama este cea care are depresie, atunci procentul copiilor cu probleme emotionale urca la 19%, el fiind de 25% in cazul copiilor cu ambii parinti aflati in aceasta situatie delicata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1317 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor