Depresia in cazul proaspetelor mame: Sfaturi si solutii

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 19:33
1519 citiri
Depresia in cazul proaspetelor mame: Sfaturi si solutii
Foto: Fox News

Femeile cad adesea prada depresiei dupa ce nasc un copil, ea fiind numita si "depresie postpartum" si aparand la una din sapte mame. Exista insa cai de a o depasi si a reveni la o viata normala si fericita.

Specialistii spun ca nasterea unui copil isi poate pune o amprenta serioasa asupra vietii sentimentale a unei femei, scrie Fox News.

Totusi, in cazul in care tristetea si sentimentele negative persista mai mult de trei saptamani, e nevoie de masuri pentru a contracara aceasta problema. Pe langa tratamentul de specialitate oferit de medici, exista si cateva metode care pot ajuta.

Ai incredere in instinctul tau

Daca simti ca ceva nu este in regula, atunci este adevarat, caci tu stii cel mai bine ce ti se intampla. Cel mai bine este sa vorbesti cu o persoana apropiata despre asemenea probleme, acesta fiind primul pas, dupa cum afirma experta in domeniu Karen Kleiman, directorul unu centru de specialitate din SUA (The Postpartum Stress Center).

Poti plange

In al treilea trimestru de sarcina, hormonii din corpul tau sunt la cel mai inalt nivel. Dupa ce nasti, corpul incearca sa isi revina. Un mijloc bun este prin plans, spune Kimberley Zittel, autoarea cartii "Postpartum Mood Disorders: A Guide for Medical, Mental Health and Other Support Providers". Asadar, plansul este o metoda buna de a elibera hormonii din corp.

Alaptatul, bun pentru terapie

Un studiu recent arata ca femeile care alapteaza la san intre doua si patru luni au o probabilitate mai mica de a face o astfel de depresie. Totusi, alaptatul poate inrautati depresia postpartum, daca o femeie nu poate face acest lucru sau nu vrea.

Somnul si alti factori importanti

Femeile care nasc nu reusesc sa doarma chiar cat ar dori. Ideal ar fi ca ele sa aiba pe cineva din familie sa le ajute pentru a putea dormi si a-si reface fortele, macar o data la doua zile. De asemenea, este important ca o femeie care a nascut sa aiba si un grup cu care sa poata discuta aceste probleme sau prieteni apropiati cu care sa discute.

Este bine sa fie evitate persoanele care creeaza tensiune in jurul lor. Nu in ultimul rand, mancarea sanatoasa este si ea importanta, aceasta dand energie unei mame, insa trebuie evitate alcoolul si cafeaua. Exercitiile fizice sunt indicate in aceasta situatie, endorfinele eliberate fiind de mare ajutor.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#depresie postpartum femei copil, #nastere copil probleme sanatate, #boli tratament depresie , #depresie