Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Deprimat? Cauta solutia in frigider

Luni, 20 Februarie 2012, ora 07:02
3464 citiri
Deprimat? Cauta solutia in frigider

Multi oameni isi cauta confortul in ciocolata, inghetata, chips-uri si fel de fel de prajituri atunci cand se simt tristi, iar aceste alimente ii ajuta fara sa-si dea seama. Din pacate, ele sunt bune doar pentru moment.

In cazul in care chiar vrei sa te ajute produsele pe care le ai in frigider, ai grija sa-l umpli cu ce trebuie. Iata ce nu trebuie sa-ti lipseasca, potrivit Caring.com:

Omleta

Ouale au vitamina B si proteine, galbenusul fiind bogat in special in B-uri. Acestea ajuta la ameliorarea severitatii simptomelor depresiei. B6 si B12, in special, imbunatatesc functia neuronala, felul in care neurotransmitatorii trimt mesaje despre starea de spirit.

Exista chiar si o legatura clar demonstrata intre deficienta vitaminei B si depresie. Intr-un studiu finalizat in 2010, realizat pe 30.000 de adulti care au fost urmariti 12 ani, s-a descoperit ca cei cu putina vitamina B aveau un risc mai mare de depresie.

Proteinele din oua mentin senzatia de satietate mai mult timp, stabilizand nivelul zaharului din sange. Ouale pot fi consumate in multiple feluri si pot fi combinate delicios cu legume.

Nuci si seminte

Consuma-le in primul rand pentru magneziu. Semintele de dovleac, de floarea-soarelui, migdalele, alunele de padure, toate acestea au multi acizi grasi sanatosi si proteine. Sunt de preferat in locul diverselor snacks-uri din comert, pline de coloranti si conservanti.

Peste de apa rece

Acesta este bun pentru continutul de omega 3. Consuma in special somon, hering, sardine, ton, pastrav-curcubeu si macrou.

Daca iti este greu sa cumperi peste, incearca suplimente cu ulei de peste. Exista un motiv pentru care acest aliment este considerat hrana creierului. Acizii grasi sunt cruciali pentru buna sa functionare. In plus, carnea de peste este si o sursa de proteine slabe.

Cereale

Acestea contin carbohidrati complecsi. Incearca mei, cereale africane, orz, alac sau amarant. Le gasesti in supermarket sau la magazinele naturiste si te vor ajuta sa iti imbunatatesti digestia, ceea ce inseamna ca nivelul de zahar din sange nu va creste foarte mult, ci se va mentine constant.

In plus, carbohidratii acestia iti vor mentine ridicat si nivelul serotoninei din creier. Incearca sa eviti pe cat posibil cerealele rafinate si alimentele facute din acestea, cum ar fi painea alba sau produsele de patiserie. Ele contin si zahar, lucru care te va ajuta pe moment, dar apoi te va obosi, iti va da stari de irascibilitate, iti va creste pofta de mancare si nu te vei simti bine.

Ceaiul verde

Bea-l pentru ca are L-teanina, un aminoacid care stimuleaza undele alpha din creier, ceea ce inseamna ca se produce un efect de calmare asupra organismului. Desi contine si cafea, l-teanina din ceaiul verde il face sa te relaxeze pentru pana si la 8 ore, imbunatatindu-ti, in acelasi timp, capacitatea de concentrare.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#mancare depresie, #alimente bune depresie, #alimente trateaza depresia, #ameliorare depresie natural , #depresie