Ziare.com

Narcisele si ghioceii, leac pentru depresie?

de Maria Galea
Luni, 25 Iunie 2012, ora 14:46

   

Narcisele si ghioceii, leac pentru depresie?
Narcisele si ghioceii ar putea trata depresia, spun cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga, care sustin ca anumiti compusi extrasi din aceste flori au capacitatea de a trece de bariera hematoencelafica, mecanism de protectie al creierului.

Oamenii de stiinta au descoperit ca anumiti compusi extrasi din speciile de ghiocei si narcise din Africa de Sud pot trece de bariera hematoencelafica ce protejeaza creierul de infectii. Potrivit Daily Mail, aceasta bariera reprezinta o problema majora pentru medicii care trateaza bolile cerebrale si chiar depresia.

"Am examinat mai multi compusi pentru influenta pe care o au asupra proteinelor transportatoare spre creier. Rezultatele noastre sunt promitatoare, iar cercetarile ar trebui sa continue pentru dezvoltarea de medicamente", a declarat profesorul Birger Brodin de la Universitatea din Copenhaga, coordonatorul studiului.

Birger Brodin a precizat ca acest studiu este abia la inceput si ca va trece ceva timp pana cand se vor putea dezvolta medicamente. Studiul a fost publicat in revista medicala Journal of Pharmacy and Pharmacology.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1023 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor