Ranile la cap pot avea ca urmare depresia

Miercuri, 19 Mai 2010, ora 19:44
1835 citiri
Ranile la cap pot avea ca urmare depresia

Persoanele care sunt ranite la cap in urma unui accident sunt mult mai predispuse la depresie, care se instaleaza de obicei in decurs de un an de la momentul accidentului, arata un studiu recent.

Aproximativ jumatate dintre cei care trec printr-o astfel de situatie ajung sa sufere de depresie. Simptomele se manifesta printr-o stare generala proasta, prea putina energie, sentimenul de vinovatie si inutilitate, dificultatea de concentrare, hiperactivitatea sau dimpotriva, lipsa activitatii, precum si gandurile sinucigase.

Depresia poate aparea atat in urma comotiilor, cat si a loviturilor care au ca efect coma, relateaza Health.

Ranile in sine pot cauza schimbari in structura creierului si functionarea sa, predispunand catre depresie, explica Charles Bombardier, profesor la Universitatea Washington.

Studiul s-a realizat pe 559 de pacienti spitalizati la Centrul Medical Harborview din Seattle, unde Bombardier lucreaza ca psiholog. Dupa externare, pacientii au fost evaluati la fiecare luna si apoi din doua in doua luni.

Astfel s-a descoperit ca 53% dintre pacienti au ajuns sa sufere de depresie la un anumit moment, in decurs de un an de la episodul traumatizant. Jumatate dintre acestia nu suferisera niciodata de aceasta afectiune.

Tocmai de aceea, psihologul este de parere ca este important ca dupa un astfel de eveniment tragic pacientul sa primeasca, pe langa sedinte de psihoterapie, timp de un an, si antidepresive, pericolul de a suferi de depresie fiind destul de mare.

Din pacate, nici la un an de la accident, acesti pacienti nu sunt in afara riscului, o evaluare la fiecare 6 luni fiind binevenita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#lovitura cap efecte adverse, #comotie depresie, #lovitura cap depresie, #accident depresie , #depresie