Regulile unei alimentatii care te scapa de depresie

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 16:22
3008 citiri
Regulile unei alimentatii care te scapa de depresie

Dezechilibrele nutritionale pot agrava depresia. De aceea, pentru a fi siguri ca aveti mereu cea mai buna dispozitie, trebuie sa fiti mai atenti la alimentatie zilnica.

Femme Actuelle va da cateva sfaturi despre cum trebuie sa puneti accent pe alimentatie astfel incat sa alungati starile depresive.

Regula nr 1: Manancati mai mult peste

Omega 3, continut in peste, poate imbunatati simptome depresiei. Potrivit studiilor stiintifice, persoanele care consuma peste gras (ton, somon, macrou, hering, pastrav) au un risc al depresiei maimic in comparatie cu cei care nu consuma putin sau deloc.

Prin urmare, este necesar sa manancati peste gras de 3 ori pe saptamana. Evitati sa gatiti pestele la temperaturi ridicate pentru a nu deteriora omega 3 din acesta. De asemenea, este recomandat sa consumati ulei de rapita sau ulei de nuc, bogat in omega 3.

Regula nr 2: Mancati proteine

Proteinele si aminoacizii, in mod special, joaca un rol important in producerea de hormoni si neurotransmitatori in organism. Unii aminoacizi esentiali nu sunt produsi de catre organism.

De aceea, este important sa mancati albusuri de ou, carne de pasare, branza, fructe si crustacee.

Regula nr 3: Mancati alimente bogate in vitamina B

Vitaminele B sunt esentiale pentru productia de energie, imunitate si in sinteza neurotransmitatorilor de care depinde capacitatea noastra de a ne concentra, de a face fata stresului si de care depinde starea de spirit.

Cele mai bune surse alimentare de vitamina B sunt ficatul, legumele, cereale integrale si dar si spanac, sparanghel, broccoli, salata verde.

Regula nr 4: Imbogatiti dieta cu magneziu

Multe studii confirma faptul ca acest mineral este un element important in prevenirea consecintelor negative ale stresului.

De aceea, este bine sa mancati leguminoase de cel putin trei ori pe saptamana, sa optati pentru cereale integrale si sa mancati 2 patratele de ciocolata neagra cu un continut de 70% cacao in fiecare zi.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#alimentatie depresie, #depresie alungare , #depresie