Bauturi naturale detoxifiante

Duminica, 10 Iulie 2011, ora 09:30
6143 citiri
Bauturi naturale detoxifiante

Toxinele sunt peste tot unde ne aflam, acasa, pe strada, la locul de munca, in apa, aer, alimente, in detergenti si medicamente, in deodorante. Toate se acumuleaza in organismul nostru si, ca sa-l detoxifiem, nu trebuie sa cautam ori sa asteptam miracole de la altii. Miracolele le putem infaptui noi insine facand ceea ce trebuie la timpul potrivit.

Se stie ca apa este primul si cel mai la indemana detoxifiant dar nu intotdeauna destul de puternic, de aceea folosindu-ne de experientele si intelepciunea inaintasilor nostri, folosim si alte lichide care, cu efort minim si cheltuiala infima, se pot prepara acasa.

Despre bors se stie ca nu este altceva decat zeama rezultata din macerarea taratelor de grau. Putin cunoscut in tarile occidentale, la romani (rusii sunt si ei maestri ai terapiei cu bors) exista o sumedenie de traditii legate de virtutile purificatoare si energizante ale acestei licori, considerata in multe zone ale tarii drept magica.

Borsul si-a castigat faima cea mai mare prin aceea ca are capacitatea, inca neexplicata de stiinta, ca trezeste omul din betie si betia nu este altceva decat o intoxicatie cu alcool. Mai mult, borsul inlatura mai toate simptomele intoxicatiei cu alcool (ale mahmurelii), fiind un remediu desavarsit in aceasta directie.

Este perfect in cazul bolilor respiratorii cronice: bronsita, astm, sinuzita; adjuvant in tuberculoza, alcoholism, indigestie, voma, oboseala cronica. In curele de detoxifiere se recomanda doua, trei pahare de bors pe zi, la betie chiar si un litru. Fara teama, si copiii pot bea cate un pahar de bors pe zi mai ales atunci cand sunt raciti.

Apa de tarate este, de asemenea, un detoxifiant de exceptie care poate fi preparat in casa de oricine. Pentru un litru de apa de tarate care se bea pe parcursul unei zile, se pun de seara sapte, opt linguri de tarate intr-un litru si jumatate de apa plata sau de izvor. Dimineata se filtreaza si se bea la temperatura camerei.

Cu apa de tarate se pot face si bai generale pentru o detoxifiere externa a pielii. Apa de tarate curata pielea in profunzime, o catifeleaza, redandu-i supletea si culoarea sanatoasa si, acolo unde exista boli de piele, le vindeca frumos, fara sa lase urme.

Socata, o bautura naturala, care se obtine din flori proaspete de soc, este foarte apreciata mai ales in zilele caniculare. Pe langa faptul ca este racoritoare si energizanta, socata are o puternica actiune depurativa ajutand, in acest fel, la eliminarea surplusului de apa din tesuturi si, implicit, a toxinelor din organism. Pe timp de iarna se poate bea ceai de soc, un remediu naturist cu aceleasi proprietati terapeutice ca si bautura facuta din flori proaspete.

Cine doreste sa scape de toxine repede si ieftin poate apela la aceste remedii care nu dau dependenta si nici nu au efecte secundare. Sunt la indemana oricui, trebuie doar vointa si incredere ca ceea ce facem ne va fi de folos.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bors calitati terapeutice, #apa tarate, #socata preparare , #detoxifiere