De ce este importanta detoxifierea pentru un organism sanatos si cum poti slabi in acelasi timp

Advertorial
Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 17:07
24314 citiri

Nu prea cred ca mai exista vreo persoana care sa nu fi auzit macar odata in viata de detoxifiere. De altfel, cred ca numarul celor care nu au apelat la detoxifiere cel putin odata pe parcursul vietii tinde sa fie din ce in ce mai mic, iar acest lucru se datoreaza eficientei dovedite de-a lungul timpului a acestui procedeu de eliminare a toxinelor acumulate in organism in anumite perioade ale anului, ca de exemplu iarna, atunci cand alimentatia este compusa in principal din alimente grase, iar excesele pot fi si ele unele mai dese, datorita sarbatorilor de iarna.

Ce este, cum se realizeaza si ce sfaturi ofera specialistii?

Ce este detoxifierea? Dupa cum ii spune si numele, aceasta se refera la procesul prin care se realizeaza eliminarea din organism a toxinelor, atunci cand anumite simptome incep sa isi faca aparitia, ca semn al prezentei acestora intr-un procent ridicat in organism.

Am mai vorbit despre acest subiect pe site-ul citybreakguide.ro, acolo unde am abordat mult mai detaliat intreg procesul, alaturi de recomandari de suplimente spre care ne putem indrepta atentia.

Pentru a apela la detoxifiere exista mai multe posibilitati, si anume: incepi sa introduci in alimentatia ta, timp de 5-7 zile, mult mai multe fibre, poti sa incepi sa folosesti plante cu efect laxativ, precum si depurativ, incepi sa faci mai multa miscare, mergi la masaj ori, atunci cand esti dispus sa scoti mai multi bani din buzunar, apelezi la un centru specializat, unde o sa ai parte de un tratament de detoxifiere ca la carte.

Trebuie scos in evidenta totusi faptul ca, desi ajuta la slabit, detoxifierea NU trebuie privita ca fiind o cura de slabire, pentru ca nu acesta este scopul principal al sau.

De asemenea, contrar a ceea ce lasa alti sa se vada, nu este nici macar un stil de viata, pentru ca la detoxifiere este recomandat sa se apeleze, sa zicem, de doua ori pe an, in principal pe perioada primaverii si toamnei, timp de aproximativ 7 zile.

Nu este deloc o coincidenta faptul ca aceste anotimpuri coincid cu schimbari destul de importante in ceea ce priveste alimentatia noastra, datorita prezentei din abundenta a fructelor si legumelor specifice fiecarui sezon in parte.

Exista vreun supliment recomandat? Dar alimente?

Inainte de a face recomandari pe partea de suplimente, o sa precizez ca exista mai multe alimente care sunt recunoscute de specialisti ca fiind excelente atunci cand vine vorba de favorizarea detoxifierii organismului, iar aici ma refer in special la citrice, dar nu numai.

Un prim exemplu foarte bun este lamaia, aceasta fiind perfecta pentru stimularea eliberarii de enzime, dar si in stimularea ficatului.

Merele sunt si ele foarte importante in aceasta perioada, mai ales daca urmarim cresterea aportului de fibre, cea mai importanta fibra fiind pectina, cea care se poate gasi in foarte multe bauturi si suplimente prezente pe piata, fiind ideala nu doar pentru cei care isi doresc sa scape de toxinele din organism, ci si pentru persoanele care urmaresc sa dea jos cateva kilograme.

Foarte multi apreciaza sucul Pectin pentru slabit pentru simplul fapt ca actioneaza pe doua planuri: te ajuta sa iti cureti organismul de metalele grele, dar si in obtinerea unei mai bune absorbtii a nutrientilor, iar cel de-al doilea plan de actiune este reprezentat de scaderea in greutate, chiar din prima saptamana de utilizare a sa.

Un alt aliment excelent in curele de detoxifiere este si sfecla rosie (pe care de altfel o recomand a fi folosita cat mai des, nu doar in aceste perioade) acesta fiind bogat in vitamine importante (printre care se numara vitamina C, B3 si B6 - alaturi de multe minerale), iar lista o completeaza usturoiul (care printre altele ajuta si la cresterea imunitatii datorita proprietatilor sale), germenii de broccoli, coriandrul, anghinarele (care sunt recomandate atunci cand urmarim purificarea, precum si protejarea ficatului nostru), dar si ceaiul verde.

Lista este desigur una deschisa, dar cam acestea sunt cele mai importante alimente pe care ar trebui sa le introduci si tu in alimentatia ta cat mai des.

Dupa cum se poate observa, inainte de curele de slabire, apelarea la o cura de detoxifiere poate face minuni, eliminand toxinele din organsim si pregatindu-l pentru scaderea in greutate ce va urma.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#detoxifiere organism, #retete detoxifiere , #detoxifiere