De unde vin toxinele si cum putem scapa de ele

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 23:52
6993 citiri
De unde vin toxinele si cum putem scapa de ele
Foto: mediabistro.com

Toxinele vin de peste tot pentru ca se gasesc peste tot: in apa, in aer, mancare, medicamente, produse cosmetice, in casa, in substantele de curatenie. Pe unele le-am putea evita si ma refer aici la toxinele din tigari, alcool, bauturi racoritoare si energizante, cosmetice, medicamente, substante de curatenie.

Alcoolul si tigarile, consumate frecvent, dau dependenta si toxinele pe care le contin distrug organismul, deoarece se depun pe ficat si plamani. Cancerul la plamani si ciroza sunt bolile cele mai frecvente care-i afecteaza pe alcoolici si fumatori.

Numarul persoanelor care apeleaza la medicamente fara recomandarea medicului este din ce in ce mai mare. Medicamentele de sinteza luate regulat, la cea mai mica indispozitie, creeaza dependenta si distrug ficatul, rinichii si alte organe.

E drept ca dupa ce se ia un calmant de sinteza, durerea de cap trece in cel mult o jumatate de ora, dar, cu ceva mai multa rabdare, acelasi efect l-ar putea avea un ceai, un masaj sau cateva minute de presopunctura.

Produsele cosmetice din magazine la care se apeleaza des si fara discernamant contin, de asemenea, toxine care, in contact cu pielea, intra in organism si nu fac bine. Se pot face in casa creme, lotiuni si alte produse pentru intretinerea pielii ori a parului si unghiilor, iar apa si sapunul, folosite cat mai des, pot inlocui deodorantele si spray-urile. Semnalele care vin dinspre aceasta zona sunt alarmante, dar ignorate, in cea mai mare parte.

Lucrurile nu stau mai bine nici cu odorizantele si produsele de curatenie care, e drept ca albesc, desfunda, parfumeaza, lasa luna casa, dar trebuie folosite cu prudenta sau chiar inlocuite. In camara sunt destule produse, otet, sare, bicarbonat, spirt medicinal, care le-ar putea inlocui. Aerul din casa ar putea fi parfumat cu coji de citrice ori alte fructe sau crengute si flori de camp, aduse dintr-o iesire la iarba verde.

Bauturile racoritoare, tip cola, si energizantele consumate in cantitate enorma, mai ales in cazul copiilor, fac ravagii prin continutul mare de toxine pe care il contin. Pe drept cuvant, unele persoane se mira cum de e posibil ca un copil ori un tanar sa sufere de boli care alta data se declansau la maturitate ori chiar mai tarziu.

Nu putem evita alimentele pe care le consumam zilnic, desi stim ce contin si cat de nesanatoase sunt, pentru ca nu avem cu ce le inlocui. Insa putem evita gustarile tip fast food, mezelurile, conservele, grasimile, dulciurile de cofetarie, despre care toti stim ca sunt nesanatoase.

Adesea noua, consumatorilor, ni se recomanda produse de la tara. Nici la tara produsele nu sunt mai curate, mai lipsite de toxine, daca ne gandim ca mediul inconjurator e poluat si acolo. Apoi, din ce in ce mai putini tarani isi lucreaza pamantul, desi s-au judecat si s-au omorat pentru el, deoarece nu au ajutor de la stat pentru unelte agricole moderne.

E bine sa facem ceea ce depinde de noi, consumatorii, sa renuntam ori sa inlocuim, cu ce avem la indemana, produsele care ne intoxica organismul si, din cand in cand, macar la schimbare de anotimp, sa apelam la ceaiuri sau alimente care au darul de a face curatenie in interiorul trupului nostru.

Sa avem sanatate!

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#detoxifiere organism, #ceaiudetoxifiante, #alimente detoxifiante , #detoxifiere