Ingrediente daunatoare folosite pentru detoxifiere

Joi, 04 Februarie 2010, ora 08:06
4575 citiri
Ingrediente daunatoare folosite pentru detoxifiere
Foto: arvigomassage.com

Alimentatia de tip fast food, semipreparatele si stilul de viata dezordonat si agitat sunt doar cateva dintre motivele pentru care anual pastram o cura de detoxifiere benefica pentru stomac si colon.

Nu toate aceste diete sunt sigure, mai ales daca nu sunt urmate la recomandarea medicului. In magazinele naturiste pot fi gasite produse naturale de detoxifiere, dar specialistii avertizeaza asupra substantelor continute, care pot dauna pe termen lung organismului, informeaza suite101.com.

Tocmai de aceea, inainte de a urma vreo dieta pentru detoxifiere, este necesar sa cunoastem continutul si modul de obtinere a produsului pe care il folosim. Cele mai frecvente produse de detoxifiere sunt sub forma de pudra, ceai sau capsule.

In Statele Unite, multi comsumatori s-au plans de ineficienta produselor de detoxifiere, iar specialistii sunt de parere ca ele nu numai ca nu ofera rezultate, dar unele ingrediente sunt chiar daunatoare sanatatii. Tocmai de aceea cea mai buna metoda de detoxifiere ramane dieta alimentara.

Multe dintre produsele instant care se gasesc in magazinele naturiste contin cantitati mari de laxative. Folosite frecvent, laxativele pot produce grave dereglari ale colonului.

Atunci cand vrei sa cumperi un astfel de produs, te vei uita mai intai daca este certificat de Ministerul Sanatatii. Vei citi atent prospectul si poti apela chiar la un specialist daca nu intelegi termenii de specialitate.

Cateva ingrediente ale formulelor naturale de detoxifiere vor fi evitate, pentru ca sunt daunatoare organismului. Dintre acestea, scoarta de copac (contraindicata mai mult de noua zile), senna (contraindicata persoanelor cu dereglari stomacale) sau psyllium husk (un alt tip de patlagina, complet daunatoare persoanelor predispuse la diabet).

Cea mai buna metoda de detoxifiere este regimul alimentar, recomandat de medicul tau, in functie de starea generala de sanatate. Produsele miraculoase de detoxifiere pot contine ingrediente care ofera rezultate imediate, printr-o fortare a digestiei, dar pe termen lung pot aparea chiar afectiuni mai grave.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#cura detoxifiere contraindicatii, #atentie dieta detoxifiere, #detoxifiere daunatoare , #detoxifiere