Top alimente ideale pentru detoxifierea de primavara

Marti, 30 Martie 2010, ora 12:09
5208 citiri
Top alimente ideale pentru detoxifierea de primavara

Primavara e un moment bun pentru detoxifierea organismului, mai ales ca ai la indemana legume si fructe proaspete care te pot ajuta sa-ti cureti organismul in mod natural.

RealAge, citat de MSN, a chestionat cativa specialisti, intocmind o lista a alimentelor ideale din acest punct de vedere. La loc de cinste se afla lamaile, usturoiul, ceaiul verde, susanul si varza.

Legume verzi cu frunze

Indiferent in ce mod le consumi, crude, fierte, stoarse etc., acestea te ajuta, gratie clorofilei, sa elimini toxinele, cum ar fi metalele sau pesticidele. In plus, protejeaza ficatul si iti tin inima sanatoasa.

Lamai

Limonada este ideala pentru a face ca fluidele sa circule prin organism. Bogata in Vitamina C, cea mai importanta in procesul de detoxifiere, limonada te ajuta sa transformi toxinele in lichid ce poate fi eliminat. Bonus, tot lamaia, la fel ca toate citricele, te ajuta sa te feresti de astm.

Usturoi

Adauga-l in orice, salata, sosuri, te sfatuiesc nutritionistii. In afara de beneficiile sale cardiovasculare, el activeaza niste enzime ale ficatului, ajutand la eliminarea elementelor nocive.

Ceai verde

Aceasta bautura bogata in antioxidanti reprezinta modul ideal de a adauga fluide in sistem. Catehinele, care grabesc activitatea ficatului, vin ca un bonus.

Muguri de brocoli

Contin de 20 pana la 50 de ori mai multi agenti care lupta cu cancerul si stimuleaza actiunea enzimelor comparativ cu leguma adulta.

Susan

Acesta protejeaza celulele ficatului de actiunea nociva a alcoolului si a altor chimicale.

Varza

Exista doua feluri principale de enzime care ajuta la detoxifiere, iar varza le activeaza pe amandoua.

Fructe

Daca incerci o cura de detoxifiere, mananca fructe de orice fel. Bogate in Vitamina C, fibra, fluide bogate in nutrienti si tot felul de antioxidanti, acestea isi fac treaba, ajutandu-se pe multe alte fronturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alimente detoxifiere, #dieta detoxifiere, #cura detoxifiere, #eliminare toxine, #alimente toxine , #detoxifiere