Ziare.com

Abuzul sexual suferit in copilarie creste riscul de diabet zaharat

Sambata, 13 Noiembrie 2010, ora 10:12

   

Abuzul sexual suferit in copilarie creste riscul de diabet zaharat
Un studiu recent al Brigham and Women's Hospital din Boston arata ca femeile care au parte de abuzuri sexuale la varsta copilariei si in timpul adolescentei prezinta un risc ridicat de a dezvolta un diabet zaharat de tip 2 pe parcursul vietii.

Stresul declansat ca urmare a unor astfel de molestari sexuale poate declansa la copii schimbari radicale in ceea ce priveste greutatea corporala, precum si dereglari hormonale grave la fetele care se afla in plin proces de crestere, conform The Med Guru.

Detaliile studiului si rezultatele

In scopul determinarii legaturii dintre abuzurile suferite in copilarie si riscul aparitiei diabetului zaharat la femei, echipa de cercetare condusa de Janet Rich-Edwards, director de epidemiologie si dezvoltare la Brigham and Women's Hospital, a studiat istoria a 67853 asistente medicale.

S-a constatat ca 54 la suta dintre ele au fost victime ale abuzului fizic, iar 34 la suta au suferit un abuz sexual inainte de varsta de 18 ani.

In urma studierii istoricului medical al femeilor asitent, s-a constatat ca cele care au suferit fome moderate si severe de hartuire sexula prezinta un risc ridicat de a dezvolta diabet zaharat la maturitate, cu 69 la suta mai mult decat in cazul celor care nu au suferit nicun fel de abuz sexual.

Teoria oficiala este aceea ca femeile abuzate dezvolta obiceiuri alimentare dezordonate, pentru a compensa stresul provocat de un asemenea eveniment nefericit. Acest obicei alimentar duce la cresterea in greutate a femeilor in cauza.

O alta teorie sugereaza ca abuzul asupra copilului poate creste nivelul hormonilor de stres, care produc mai tarziu cresterea in greutate si rezistenta la insulina.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1276 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor