O inventie revolutionara pentru bolnavii de diabet

Luni, 03 Februarie 2014, ora 22:26
8367 citiri
O inventie revolutionara pentru bolnavii de diabet
Foto: inquisitr.com

Cercetatorii din SUA au creat un dispozitiv care ofera o noua speranta bolnavilor de diabet. El foloseste inclusiv o aplicatie instalata pe smartphone pentru a face viata mai usoara celor care sufera de aceasta afectiune.

Specialistii de la Universitatea din Boston si de la celebra universitate Harvard au creat un dispozitiv care inlocuieste functia pancreasului pentru a regla nivelul de insulina si glucagon din corp, scrie inquisitr.com. El ar putea fi disponibil pentru bolnavi din anul 2017.

O inventie revolutionara

Profesorul de inginerie biomedicala Ed Damiano, de la Universitatea din Boston, SUA, a inceput sa caute o solutie pentru bolnavii de diabet in urma cu 13 ani. Atunci, fiul lui de doar 11 luni a fost diagnosticat cu diabet de tipul I. Urmarea cercetarii lui Damiano este un dispozitiv revolutionar care indeplineste functia pancreasului.

Acesta poate masura nivelul glicemiei la fiecare cinci minute si poate declansa pomparea unei anumite cantitati de insulina si glucagon in sangele pacientului respectiv atunci cand este nevoie. Initial, el era conectat la un laptop, insa acum poate fi conectat la un smartphone, folosind o aplicatie de iPhone.

O viata mult mai usoara pentru bolnavi

Pacientii respectivi sunt nevoiti sa poarte o mica pompa care contine aceste substante. Pompa respectiva are o grosime de aproximativ 2,5 cm si marimea unui pachet de carti. Specialistii incearca in prezent sa reduca dimensiunea ei, sperand sa reuseasca acest lucru pana cand inventia va fi aprobata pentru a fi folosita la scara larga.

Testele au fost facute pana acum atat pe pacienti adulti, cat si pe copii, rezultatele obtinute fiind incurajatoare. Noua metoda inlocuieste abordarea clasica a diabetului de tipul I, care implica masurarea glicemiei la fiecare doua ore si injectarea unei cantitati de insulina atunci cand este necesar.

Scott Scolnick, unul dintre cei care au participat la testarea inventiei, spune ca ea chiar schimba viata unei persoane care sufera de diabet de tipul I, el avand aceasta afectiune de 46 de ani. Inventatorii dispozitivului spun ca acesta nu vindeca diabetul, ci ii ajuta mult pe cei care sunt bolnavi.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#bolnavi diabet tipul I, #tratament diabet insulina , #diabet