Studiu ingrijorator: Unul din 20 de britanici sufera de diabet

Luni, 04 Martie 2013, ora 11:59
2287 citiri
Studiu ingrijorator: Unul din 20 de britanici sufera de diabet

Un studiu recent arata ca unul din 20 de britanici a ajuns sa sufere de diabet, din cauza inmultirii cazurilor de obezitate. Mai mult, numarul celor diagnostiocati cu aceasta boala a crescut cu peste o treime din 2006.

Circa 132.000 de persoane au fost diagnosticate cu diabet numai anul trecut, acestea adaugandu-se la cele aproximativ 2.912.000 de cazuri luate in evidenta pana in 2011, informeaza Daily Mail.

Acest lucru inseamna ca in Marea Britanie exista peste trei milioane de bolnavi de diabet, respectiv 4,6% din intreaga populatie, in timp ce, acum sase ani, 2,2 milioane de persoane sufereau de aceasta boala.

In plus, cercetatorii cred ca alti 850.000 de oameni au diabet de tip 2 inca nediagnosticat (o forma a acestei boli care nu este dependenta de insulina), potrivit datelor oficiale ale findatiilor Diabetes UK si Tesco.

Afectiunea, pusa pe seama obezitatii

Cresterea ingrijoratoare a cazurilor de diabet de tip 2, care afecteaza in principal persoanele de varsta medie, este pusa pe seama obezitatii. Noua din zece pacienti cu diabet sufera de tipul 2 al acestei afectiuni, care apare in momentul in care organismul isi pierde progresiv abilitatea de a procesa zaharul din sange, lucru ce poate degrada organele si poate duce la o boala indelungata.

Aceasta boala este in stransa legatura cu modul de viata, mai ales in cazul persoanelor supraponderale sau obeze, care au o existenta sedentara si o alimentatie nesanatoasa.

"Suntem extrem de ingrijorati din cauza faptului ca numarul persoanelor diagnosticate cu diabet a ajuns la 3 milioane pentru prima data in istorie si nu avem niciun motiv sa credem ca se va opri aici", a declarat Barbara Young, directorul executiv al Fundatiei Diabetes UK.

"In schimb, toate mesajele conduc spre o situatie de criza in sanatate, iar aceasta tragedie pune deja presiune pe sistemul national de sanatate. Toate acestea vor avea consecinte dezastruoase pentru cei care se vor imbolnavi de diabet. Insa acest lucru nu este inevitabil. Daca ii vom identifica pe cei care risca sa se imbolnaveasca de diabet de tip 2, ne vom asigura ca vor beneficia de tot sprijinul pentru a-si schimba stilul de viata, astfel incat sa previna afectiunea. In plus, ne vom asigura ca persoanele care sufera de diabet de tip 1 sau de tip 2 primesc ingrijirea de care au nevoie, evitand complicatiile devastatoare pe care le poate avea diabetul", a adaugat Young.

Cele doua fundatii britanice au batut deja palma pentru un parteneriat prin care isi propun sa stranga 10 milioane de dolari, suma care ar fi cea mai mare donatie de pana acum din domeniul caritatii. In cadrul parteneriatului va fi realizata cea mai mare campanie de constientizare asupra diabetului de tip 2, cu scopul ca mesajele sa ajunga la cele sapte milioane de persoane cu risc crescut de a se imbolnavi.

De asemenea, banii vor fi investiti in producerea unui vaccin pentru diabetul de tip 1, boala care ataca atunci cand organismul nu mai poate produce deloc insulina.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#diabet britanici, #britanici diabet statistici, #diabet obezitate , #diabet