Tine diabetul departe de organismul tau

Sambata, 04 August 2012, ora 11:09
6778 citiri
Tine diabetul departe de organismul tau
Foto: Prevention

Se spune ca diabetul este o boala parsiva si, in realitate, chiar este pentru ca te loveste acolo unde nu te astepti in cele mai linistite momente. Pentru a nu ajunge sa te ingrijorezi din cauza sa, trebuie sa tii cont de cateva lucruri.

In primul rand, sa fii atent la greutate. Intotdeauna persoanele supraponderale au sanse mult mai mari sa dezvolte diabet decat cele care au o greutate normala, aminteste si Prevention.

Pune mare accent pe aperitiv. Mai exact, inainte de o masa bogata in amidon ar fi bine sa consumi verdeturi pentru ca ajuta la controlul nivelului de zahar din sange.

De asemenea, o alta varianta ar fi consumul a doua lingurite de otet inainte de o masa cu carbohidrati. Ia in calcul un dressing din 3 lunguri de otet, 2 linguri de ulei de seminte de in, un catel de usturoi zdrobit, un sfert de lingurita de miere de albine, 3 linguri de iaurt, sare si piper negru macinat. Este perfect pentru a tine diabetul departe.

Diabetul, prevenit cu branza

Mergi cat mai mult pe jos in fiecare zi. O sa fii mult mai sanatos. Potrivit unui studiu, oamenii care merg pe jos patru ore pe saptamana sau aproximativ 35 de minute in fiecare zi prezinta un risc de a dezvolta diabet mai redus cu 80%, chiar daca nu au slabit.

Consuma cereale, insa alege-le pe cele integrale. Acestea te vor pazi de cancer de san, diabet de tip 2, hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral si multe alte afectiuni.

Iti place cafeaua? Foarte bine, pentru ca impiedica diabetul sa se apropie de tine. Conditia este sa nu o indulcesti. In plus, cea decofeinizata nu are aceleasi proprietati.

Este in regula sa mergi o data - cel mult - pe saptamana la fast food, insa doar atat. Chiar daca nu te ingrasi, nu inseamna ca organismul nu este chinuit.

Considera carnea rosie ca fiind ceva ce trebuie consumat foarte rar, nu in fiecare zi. Femeile care consuma carne rosie de peste cinci ori pe saptamana au cu 29% sanse sa faca diabet.

In fiecare zi, rezerva cateva minute pentru a te relaxa si noaptea fa tot posibilul ca te odihnesti cat mai bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#sfaturi diabet organism, #sfaturi prevenire diabet , #diabet
Comentarii