Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

10 modalitati de a-ti pacali poftele alimentare

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 07:03
5795 citiri
10 modalitati de a-ti pacali poftele alimentare

Pierderea in greutate prin dieta si mentinerea greutatii ideale necesita un "management" riguros al poftelor alimentare, care de multe ori pun stapanire pe tine dupa terminarea unui regim de slabit.

De la aceasta situatie, de slabit-ingrasat-slabit, vine expresia "yo-yo diet". Pentru a nu ceda in fata ispitelor dupa terminarea dietei, poti incerca aceste 10 modalitati de a-ti pacali poftele alimentare, oferite de site-ul Hybrid Mom.

1. Mananca la intervale regulate. Pentru a evita sa devii foarte infometata, nu sta mai mult de cinci ore fara sa mananci.

2. Include proteine la fiecare masa pentru a controla apetitul. Puiul, pestele, ouale si lacatatele cu continut scazut de grasimi, toate sunt surse bune de proteine.

3. Hidrateaza-te cu apa, deoarece setea poate masca foamea. Evita bauturile indulcite artificial sau stimulante, care pot declansa poftele.

4. Incearca sa iti distragi atentia de la mancat, daca impulsul de a manca este declansat de emotii, mai ales daca esti trista, nervoasa sau deprimata. In loc sa cedezi poftelor, iesi la o plimbare. Nu numai ca acest lucru te va scoate din bucatarie, dar vei arde si cateva calorii.

5. Mesteca guma fara zahar. Mestecatul satiface dorinta de a "rontai" fara sa adauge calorii.

6. Spala-te pe dinti. Faptul ca schimbi gustul din gura s-ar putea sa-ti ofere o noua perspectiva asupra lucrurilor si pofta poate pur si simplu sa dispara.

7. Inlocuieste alimentele rafinate (de exemplu, faina alba si zaharul) ce declanseaza poftele, cu cereale integrale. Acestea produc o senzatie de satietate pentru o perioada mai lunga de timp decat alimentele rafinate si nu potenteaza poftele.

8. Spune NU si asteapta. Majoritatea poftelor incep, ajung la punctul maxim si apoi dispar in cateva minute. Cat timp astepti, gandeste-te la ce ai mancat in timpul zilei si spune-ti ca organismul tau este bine hranit. Vointa este o putere ce se intareste cu timpul.

9. Suna pe cineva. Daca esti in pericol sa "dai gata" o punga de chipsuri, suna-ti prietena cea mai buna si vorbeste cu ea.

10. Iesi afara la soare, fa exercitii fizice si odihneste-te bine noaptea. Lumina soarelui si exercitiile fizice binedispun, iar odihna iti echilibreaza hormonii, inclusiv pe cei ce declanseaza foamea.

Inarmata cu aceste sfaturi, vei avea uneltele necesare de a raspunde la poftele venite din senin. Daca se intampla sa mai calci pe alaturi, nu te alarma, uita si mergi mai departe, avand grija sa nu ti se mai intample.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#pofte alimentare, #pofte ingrasat, #pofte dupa dieta , #dieta