6 factori care anuleaza efortul de a slabi

Duminica, 02 Mai 2010, ora 22:20
3752 citiri
6 factori care anuleaza efortul de a slabi

Crezi ca ai incercat tot ce se putea pentru a slabi? Tii cont de ce mananci, dar totusi nu dai jos cate kilograme iti doresti? Sau le dai, dar dupa un timp apar la loc? Daca da, s-ar putea sa nu stii ca faci cateva greseli care iti pot anula straduinta de a tine o dieta.

Timesofindia.com, iti arata care sunt acestea:

1. Lasi mancarea sa te controleze

Totul este in mintea ta. Daca nu iti dai seama de asta, te va controla mancarea pe tine, si nu invers, asa cum ar fi normal. Trebuie sa iti gasesti puterea de a spune "nu" tentatiei de a manca. Mancarea in sine nu te poate forta sa o mananci.

2. Alimente bune vs. alimente rele

Crezi ca exista alimente buna si alimente rele? Gresit. Alimentele sunt alimente. Pot fi grase, sarate, dulci, bogate in grasimi, in fibre sau proteine. Important este sa gasesti echilibrul potrivit pentru organismul tau si sa te asiguri ca acesta nu este privat de hrana.

3. Dieta nu poate continua la nesfarsit

Astazi te hotarasti sa incepi o dieta. Odata ce ai slabit insa, renunti la ea. Daca vei urmari acest tipar, este foarte probabil sa pui la loc kilogramele pierdute. De aceea conteaza mai mult sa incerci sa faci niste schimbari pe viata. Spre exemplu, sa mananci din fiecare cate putin.

4. Nu poti slabi fara sa faci miscare

Sa slabesti fara sa faci miscare nu este imposibil. Dar acest lucru inseamna sa tii o dieta destul de stricta, bazata pe un numar mic de calorii. Iar odata ce vei opri dieta, kilogramele vor reveni. De aceea este mai bine sa incerci sa faci miscare, indiferent de ce tip este. Poate fi si doar un mers in pas mai vioi, esential este sa fie miscare.

5. Nu toate grasimile sunt rele

Desi peste tot auzi ca grasimile fac rau, trebuie sa stii ca unele dintre ele sunt sanatoase. Nucile si semintele contin astfel de tipuri de grasimi bune, deci ar fi bine sa nu le eviti. De asemenea, alterneaza tipurile de uleiuri folosite la gatit. Cele de care trebuie sa te feresti sunt grasimile din mancarea de tip fast-food spre exemplu.

6. Ai grija cate calorii bei

Daca ai impresia ca sucurile si bauturile pentru sportivi sunt bune, gresesti. Ambele contin multe calorii. Mai bine mananci un fruct decat sa bei un pahar de suc concentrat obtinut din trei fructe. De asemenea, ai grija sa iti mentii corpul hidratat band doi litri de apa pe zi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sfaturi dieta, #greseli diete, #retete dieta, #grasimi sanatoase , #dieta