7 diete ale scriitorilor la 1800 (Galerie foto)

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 21:46
4693 citiri
7 diete ale scriitorilor la 1800 (Galerie foto)
Foto: Listverse

Se pare ca scriitorii nu au dus niciodata lipsa de imaginatie nici in ceea ce priveste viata "din spatele penitei". Dovada stau cateva diete sau obiceiuri culinare ale unor scriitori celebri din anii 1800.

Iata care au fost cele mai neobisnuite dintre acestea, prezentate de Listverse.

Programul de slabit al lui Lord Byron

Unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati poeti romantici, Lord Byron a avut mereu probleme cu greutatea. Tocmai de aceea a incercat sa isi combata tendinta de ingrasare cu o dieta personalizata, constand in biscuiti uscati si apa sau cartofi fierti in otet.

Lord Byron era convins ca otetul ajuta digestia, mentinea mai mult timp senzatia de satietate, facilita pierderea catorva kilograme, dar contribuia si la ascutimea mintii. In aproximativ 5 ani, din 1806 si 1811, poetul englez a reusit sa slabeasca 32 de kg.

Lewis Carroll, alimentatie bazata pe opiu

Este binecunoscut faptul ca Lewis Carroll fuma deseori opiu si nu putini sunt cei care cred ca lucrarea Aventurile lui Alice in Tara Minunilor este o consecinta a acestui obicei. Cand fumatul a inceput sa i se para demodat, scriitorul a trecut la gustari cu opiu, deloc gustoase, dar "inspirationale", cel putin in cazul lui.

Charles Dickens - un mar copt pe zi

Fiecare scriitor pare sa fi avut ingredientul sau alimentul preferat. Ei bine, Charles Dickens era convins ca merele coapte fac minuni. Ori de cate ori calatorea pe mare, manca un mar copt pe zi, fiind convins ca doar astfel va preveni simptomele neplacute ale leganarii continue pe valuri. Ba mai mult, ajuns la tarm, Dickens combatea lipsa de echilibru cu acelasi remediu.

John Keats, dieta cu o hamsie pe zi

Poetul englez fusese diagnosticat cu epuizare mentala in 1820, avand si dureri de stomac si tuberculoza. Asadar, medicul i-a recomandat o dieta ceva mai neobisnuita. Keats trebuia sa mananca in fiecare zi o singura hamsie si o bucatica de paine.

O alimentatie saraca in substante nutritive, ce nu se plia pe cerintele organismului sau, care nu avea cum sa nu lase urme. Dieta drastica i-a agravat suferintele, asa cum era de asteptat.

Charlotte Bronte si dieta saracacioasa

Surorile Bronte nu au crescut in lux. Ba mai mult, perioadele foarte grele, in care li se dadea foarte putin mancare, erau o constanta in viata lor. Poate tocmai de aceea, saracia si infometarea sunt doua subiecte care se regasesc in opera lui Charlotte Bronte.

Scriitoarea foloseste saracia pentru a scoate in evidenta puterea personajelor si faptul ca organismul nu are nevoie neaparat de hrana, atat timp cat mintea si inima sunt puternice.

Micul dejun al lui Walt Whitman

Toti avem preferinte si gusturi culinare care mai de care mai ciudate. Walt Whitman, de exemplu, nu incepea lucrul pana nu servea carnea sa preferata si micul dejun format din stridii. Poetul si jurnalistul american credea ca isi trage energia si rezistenta din carne, in vreme ce stridiile ii asigurau sanatatea mintii, credea el.

Omleta lui Charles Darwin

Charles Darwin s-a confruntat cu o serie de probleme de sanatate, printre care dureri de stomac, guta si flatulenta. Varsaturile ii faceau viata un calvar, asa ca si-a conceput singur o dieta care sa ii atenueze aceste simptome. Alimentatia sa zilnica consta in putina carne de pasare, omleta si branza.

Chiar daca doctorul a incercat sa il convinga sa manance si alimente bogate in amidon si paine prajita, Darwin a fost prea multumit de rezultate pentru a incerca si altceva.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#diete scriitori celebri, #obiceiuri alimentare scriitori 1800, #diete personalitati, #scriitori preferinte culinare , #dieta